Рецепт Риба по-українськи фото

Риба по-українськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не знаю, чи дійсно українське блюдо, але я з ним познайомилася саме в цій країні. Рецепт риби по-українськи нескладний, але поєднання ніжної риби, ароматних лісових грибів і вершків - це щось.

Опис приготування:

Судак - для мене один з найулюбленіших видів риби. Тому рецепти з ним я намагаюся відстежувати і збирати. Безліч різних способів приготування судака"осіли" в моєму блокноті, але цей - один з найпростіших і, в той же час, смачних.

Щоб сухуватий судак"заграв" і показав все, на що здатний, його потрібно готувати в соусі - це аксіома. В даному випадку використовуються жирні вершки - в процесі запікання риба просочується ними, а лісові гриби надають їй зовсім запаморочливий аромат! Додайте до цього тонкі запахи пряних трав - і ви зрозумієте, чому рецепт приготування риби по-українськи припав мені так до душі.

  • Судак - 1-1, 2 кілограма
  • Гриби лісові - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вершки 20-30% - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Пряні трави сушені - 1 Чайна ложка (чебрець (чебрець), петрушка)
риба по-українськи - фото крок 1
Судака почистити і вимити.
риба по-українськи - фото крок 2
Випатрати, видалити голову і хвіст, відокремити філе від кісток.
риба по-українськи - фото крок 3
Цибулю почистити і нарізати.
риба по-українськи - фото крок 4
Розтопити ложку вершкового масла і обсмажити цибулю до прозорості.
риба по-українськи - фото крок 5
Додати до цибулі гриби і готувати на середньому вогні до повного випаровування рідини.
риба по-українськи - фото крок 6
Філе судака укласти в змащену маслом форму. Посолити, посипати пряними травами.
риба по-українськи - фото крок 7
Гриби посолити, поперчити, перемішати і викласти на філе.
риба по-українськи - фото крок 8
Залити вершками і і відправити в розігріту до 180С духовку на півгодини.
риба по-українськи - фото крок 9
Подавати з відвареною картоплею або будь-яким іншим гарніром на свій смак. Смачного!

Схожі рецепти