Борщ по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Що люблять практично всі чоловіки? Звичайно ж, борщ. Рецептів приготування цієї страви безліч, у кожної господині свій. Відокремлено в цьому списку стоїть легендарний борщ по-українськи.
Перед вами приголомшливий рецепт наваристого, ароматного і густого борщу, приготованого за класичним варіантом. Борщу неможливо зварити мало, але його ніколи не буває багато. Смачний борщ з'їдається в мить ока. Напевно, вміння варити борщ для будь-якої жінки, як візитна картка, а вміння готувати його добре зводить її в ранг відмінною господині і видає перепустку до серця будь-якого чоловіка. Ваш чоловік, повірте, буде хвалитися вами при кожному зручному випадку.
Дивіться, як приготувати борщ по-українськи.
- Яловичина або свинина - 400 грам
- Вода - 2-3 літрів
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сало - 20 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець чорний горошком - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Крем - 100 грам
- Зелень петрушки - 0, 5 пучка
1. Перед тим, як приготувати борщ по-українськи, помийте м'ясо, залийте холодною водою і поставте на плиту варити. Доведіть до кипіння і обов'язково зніміть піну. Зменшіть вогонь, варіть яловичину до готовності.
2. Поки бульйон вариться, підготуйте овочі. Очистіть цибулину і наріжте шматочками. Очистіть моркву і натріть на крупній тертці. Дрібно наріжте петрушку. Розігрійте пательню і влийте олію. Викладіть цибулю, зелень, морквину і обсмажуйте на середньому вогні, інтенсивно помішуючи, щоб не підгоріло.
3. Очистіть буряк і наріжте соломкою. У сковорідці розігрійте олію, викладіть буряк і посоліть. Додайте пюре з помідорів, перемішайте і тушкуйте до повного приготування.
4. Візьміть капусту, приберіть верхні пошкоджені листя і наріжте хороші. Очистіть картоплю, помийте і наріжте. Вимийте солодкий перець і наріжте тоненькими смужками.
5. Дістаньте готове м'ясо з бульйону і остудіть. Завантаження штам, і доведіть до кипіння. Покладіть нарізану картоплю і капусту і варіть чверть години.
6. Приготуйте заправку. Наріжте сало дрібними шматочками. Часник подрібніть і роздушіть. Приправити сіллю і poperčite, після чого ретельно зітреш.
7. Окремо на сухій сковорідці обсмажте борошно і додайте трохи бульйону, ретельно перемішайте. Пасеруйте перець.
8. Покладіть в каструлю тушковану буряк і обсмажені овочі. Після чого додайте перець і борошно, доведіть до кипіння і поваріть п'ять хвилин. Покладіть в борщ заправку, доведіть до кипіння, вимкніть плиту і настоюйте протягом півгодини. Яловичину наріжте порційними шматочками. Подавайте з м'ясом, сметаною і зеленню. Смачного.