Холодець по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
В Україні існує маса рецептів приготування холодцю. Перед вами - один з них. Блюдо готується зі свинячих ніжок і яловичої грудинки. Виходить прекрасна закуска для святкового застілля!
Як приготувати холодець по-українськи, я опишу трохи нижче. А тепер невеликий лайфхак на тему вилучення готової закуски з форми, в якій холодець застигав. Опустіть дно тарілки в окріп на 15-20 секунд, нижня частина холодцю відразу ж підтане і він легко відокремиться від форми. Хай щастить!
- Свиняча ніжка - 2 штуки
- Яловича грудинка - 1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Перець горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Зелень - За смаком
Попередньо м'ясо промивають, а потім вимочують у холодній воді кілька годин. Перекладаємо м'ясо у велику каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння на середньому вогні.
Піну на поверхні видаляємо ложкою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо варитися на 4 годину, час від часу акуратно перемішуючи.
Тепер додайте в каструлю спеції і промиті, але неочищені овочі.
Варіть ще півтори години.
Варіть ще півтори години.
Зніміть каструлю з вогню. Акуратно витягніть м'ясо, відокремте його від кісток. У бульйон додайте подрібнений часник, сіль і перець, дайте постояти 20 хвилин. Потім добре процідіть через марлю. Остудіть. Розкладіть м'ясо по тарілках, додайте трохи подрібненої зелені - і залийте остившім бульйоном. Для застигання помістіть холодець в холодильник на 3-4 годину.
Смачного!