Голубці по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Варіанти приготування голубців різні, але завжди це - чудове і смачна страва з капусти і фаршу з рисом. Готуються голубці по-українськи в домашніх умовах традиційним способом, з соусом.
Голубці дуже поширені в Україні, Росії і Молдавії. У Болгарії їх називаю інакше - "сарми ", а в Румунії - "сармале & Quot. В Азербайджані є ідентичне блюдо, але в якості листа використовується не капустяний лист, а виноградний і називається страва "долма" . Найсмачніше голубці виходять з молодої капусти, але готують їх цілий рік і прикрашають цією стравою навіть святковий стіл.
- Капуста - 1, 5 кілограма
- Фарш - 500 грам
- Мал - 150 грам
- Томатна паста - 30 грам
- Спеції та сіль - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 щіпка
1. Раніше вважалося, що голубці - це споконвіку російське блюдо, але з століттями ця думка змінилася. Сьогодні голубці по-українськи в домашніх умовах готують дуже часто і навіть на святкові столи. У селах жодне весілля не обходиться без цієї страви, а в якості начинки кухар вибирає все, що завгодно: м'ясо, овочі, квасоля, сир, гриби, Мал, рис з м'ясом і т.Д.
2. Готуємо листя. Для цього опускаємо качан в підсолену воду і варимо його на середньому вогні. Потім витягуємо і знімаємо потрібно кількість листів. При необхідності опускаємо його знову в окріп і проробляємо ту ж процедуру.
3. Тим часом відварюємо рис, після чого змішуємо його з фаршем, солимо і приправляємо за смаком. Добре поєднуються з начинкою суміші перців, коріандр і часник.
4. Загортаємо кожен лист з начинкою конвертом і складаємо в каструлю, в якій будуть гаситися голубці. Окремо робимо соус: пережарюють цибулю і моркву, додаємо томатну пасту і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і заливаємо соусом голубці. Ставимо гаситися на середній вогонь. Готуються вони близько півгодини.
5. Перед подачею поливаємо соусом і сметаною, а також притрушуємо зеленню (при бажанні). До голубців підійде гарнір - картопляне пюре.