Рецепт Риба під сирним соусом фото

Риба під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Сир , Червона риба
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

В якості основної страви на обід або вечерю поспішаю запропонувати вам цікаву ідею - рецепт приготування риби під сирним соусом з базиліком.

Опис приготування:

1. Що стосується вибору риби, то тут немає ніяких обмежень. Ідеальний варіант, звичайно, використовувати в цей простий рецепт риби під сирним соусом сьомгу або горбушу, але прекрасно підійде навіть філе білої риби. Насамперед філе потрібно вимити й обсушити паперовим рушником.

2. Посоліть і поперчіть трохи з усіх боків. Можна використовувати спеції і приправи для риби, але для сьомги це буде зайвим.

3. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте. Викладіть рибку і смажте на середньому вогні до м'якості. Червону рибу важливо не перетримати на вогні, щоб вона залишалася соковитою і ніжною.

4. Паралельно можна зайнятися приготуванням соусу. Сир відправте в невеликий сотейник і влийте трохи молока. Поставте на вогонь і трішки прогрійте. Всипте дрібку солі і перцю за смаком. За бажанням додайте жменю тертого твердого сиру.

5. Вимийте, обсушити і подрібніть базилік.

6. У соус всипте крохмаль, потримайте на вогні ще буквально хвилину, не даючи йому кипіти.

7. Додайте базилік і як слід перемішайте. Ось і весь нескладний варіант, як приготувати рибу під сирним соусом. Блюдо відразу подавайте до столу з улюбленим гарніром.

  • Сьомга - 400 грам
  • Базилік - 1 пучок
  • М'який сир - 200 грам(+ 100 грам твердого за бажанням)
  • Молоко - 3-4 Ст. Ложок
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Що стосується вибору риби, то тут немає ніяких обмежень. Ідеальний варіант, звичайно, використовувати в цей простий рецепт риби під сирним соусом сьомгу або горбушу, але прекрасно підійде навіть філе білої риби. Насамперед філе потрібно вимити й обсушити паперовим рушником.

2. Посоліть і поперчіть трохи з усіх боків. Можна використовувати спеції і приправи для риби, але для сьомги це буде зайвим.

3. На сковороду налийте трохи олії і розігрійте. Викладіть рибку і смажте на середньому вогні до м'якості. Червону рибу важливо не перетримати на вогні, щоб вона залишалася соковитою і ніжною.

4. Паралельно можна зайнятися приготуванням соусу. Сир відправте в невеликий сотейник і влийте трохи молока. Поставте на вогонь і трішки прогрійте. Всипте дрібку солі і перцю за смаком. За бажанням додайте жменю тертого твердого сиру.

5. Вимийте, обсушити і подрібніть базилік.

6. У соус всипте крохмаль, потримайте на вогні ще буквально хвилину, не даючи йому кипіти.

7. Додайте базилік і як слід перемішайте. Ось і весь нескладний варіант, як приготувати рибу під сирним соусом. Блюдо відразу подавайте до столу з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти