Пюре з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу познайомити вас з цікавим шведським стравою - пюре з овочів і розповісти, як його краще приготувати. Зазвичай таке пюре готується з ріпи, моркви і картоплі, але ми замінимо картоплю капустою.
Таке пюре можна подати як гарнір до смаженого м'яса, ковбасок, шинці. В цьому випадку овочі відварюються в м'ясному бульйоні, а при подачі в пюре додають трохи вершкового масла. Важливо, щоб овочі не переварились і пюре не вийшло занадто водянистим, але якщо все-таки це сталося, його можна віджати через марлю або просто підігріти на сухій сковороді до випаровування зайвої рідини.
Отже, дивіться, як приготувати пюре з овочів.
- Хвіст або brukva - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Качан цвітної капусти середній - 1 штука
- Мускатний горіх тертий - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Качан цвітної капусти розділіть на суцвіття.
2
У каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, покладіть цілу моркву та ріпу, варіть близько 40 хвилин.
3
Відварені коренеплоди обсушити і перетворите в пюре зручним для вас способом, поперчіть, додайте тертий мускатний горіх, перемішайте і поки відкладіть.
4
Суцвіття цвітної капусти відваріть на пару протягом 5-6 хвилин, теж розімніть в пюре.
5
Змішайте пюре з моркви і ріпи з пюре з цвітної капусти. Вдале співвідношення - 3:1 (інакше, на ваш смак). Якщо необхідно, додайте сіль, улюблені спеції і подавайте на стіл.