Простий рецепт курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам простий рецепт курячої грудки. Інгредієнти досить бюджетні, а страва виходить смачне і гарне, його навіть не соромно подати на святковий стіл. Дивіться і пробуйте!
Щоб курку було зручно запікати, я ділю цілу грудку на 2 частини. При низькій температурі в духовці м'ясо стає м'яким, виділяється багато соку, який потім знадобиться, щоб поливати курку.
Якщо вам не дуже подобається золотава скоринка, після 90 хвилин можна діставати блюдо, а з соку зробити соус.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Базилік, чебрець - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець духмяний - За смаком
- Куряча грудка - 400 грам
У мисочці змішайте м'яке масло, сухі трави, сіль і перець. Увімкніть духовку на 140 градусів.
Змастіть курку сумішшю.
Покладіть курочку в форму для запікання, накрийте фольгою.
Запікайте курку при низькій температурі 90 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте при температурі 180 градусів 20 хвилин, періодично поливаючи м'ясо соком, що виділився.
Готової курочку дайте охолонути хвилин 5, потім можете пробувати.