Рецепт Профітролі сиру фото

Профітролі сиру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Заварне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл , Фуршет
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть випічку з заварного тіста? Я, наприклад, просто обожнюю. І один дуже цікавий варіант, як приготувати сирні профитроли, як раз хочу вам показати. Запам'ятовуйте, рецепт зовсім нескладний.

Опис приготування:

Такі профитроли можна подавати до столу в якості перекусу або використовувати як тарталетки, наприклад. У них можна подати салатик, ікру або сирний сир. Дуже важливо тільки дотримуватися головна уязик заварного тесту: не відкривати духовку під час випічки. В іншому проблем виникнути не повинно.

  • Борошно - 80 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сир - 100 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
профітролі сиру - фото крок 1
1. У каструльці з'єднайте вершкове масло і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
профітролі сиру - фото крок 2
2. Всипте просіяне борошно і дрібку солі. Зварювати, ретельно перемішуючи. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
профітролі сиру - фото крок 3
3. Введіть яйця, ще раз перемішайте.
профітролі сиру - фото крок 4
4. Сир натріть на тертці. Жменя відкладіть, іншу частину додайте в тісто.
профітролі сиру - фото крок 5
5. Перемішуйте, поки тісто не стане повністю однорідним.
профітролі сиру - фото крок 6
6. Застеліть деко пергаментом, відсадити невеликі профітролькі.
профітролі сиру - фото крок 7
7. Присипте зверху відкладеним сиром і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
профітролі сиру - фото крок 8
8. Запікайте близько 25-35 хвилин (час залежить і від розміру). Після збільште температуру до 250 градусів і підрум'яньте ще кілька хвилин.
Сирні профитроли подавайте до столу теплими або повністю остиглими.

Схожі рецепти