Профітролі сиру
(покроковий рецепт з фото)
Любіть випічку з заварного тіста? Я, наприклад, просто обожнюю. І один дуже цікавий варіант, як приготувати сирні профитроли, як раз хочу вам показати. Запам'ятовуйте, рецепт зовсім нескладний.
Такі профитроли можна подавати до столу в якості перекусу або використовувати як тарталетки, наприклад. У них можна подати салатик, ікру або сирний сир. Дуже важливо тільки дотримуватися головна уязик заварного тесту: не відкривати духовку під час випічки. В іншому проблем виникнути не повинно.
- Борошно - 80 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Сир - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
1. У каструльці з'єднайте вершкове масло і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Всипте просіяне борошно і дрібку солі. Зварювати, ретельно перемішуючи. Зніміть з вогню і трохи остудіть.
3. Введіть яйця, ще раз перемішайте.
4. Сир натріть на тертці. Жменя відкладіть, іншу частину додайте в тісто.
5. Перемішуйте, поки тісто не стане повністю однорідним.
6. Застеліть деко пергаментом, відсадити невеликі профітролькі.
7. Присипте зверху відкладеним сиром і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
8. Запікайте близько 25-35 хвилин (час залежить і від розміру). Після збільште температуру до 250 градусів і підрум'яньте ще кілька хвилин.
Сирні профитроли подавайте до столу теплими або повністю остиглими.
Сирні профитроли подавайте до столу теплими або повністю остиглими.