Припущений тофу
(покроковий рецепт з фото)
Припущений тофу - смачне вегетаріанське блюдо з сиру тофу, яке також можна використовувати як гарнір до інших страв або навіть в якості закуски. Популярний спосіб приготування тофу.
Припущений тофу - один з найбільш популярних корейських гарнірів. Взагалі, тофу - штука дуже корисна, містить дуже багато білка, тому припущений тофу є важливим джерелом поживних речовин для веганів і вегетаріанців. Блюдо добре зберігається в холодильнику, так що можна сміливо приготувати велику кількість і розтягувати задоволення на кілька днів. Подавати можна як в холодному, так і в гарячому вигляді.
- Тофу - 500 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мірі - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Перець чилі мелений - 1 Чайна ложка
- Олія кунжутна - 2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - 1 штука
У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти для соусу - Усе, крім тофу.
Шматок сиру тофу розрізаємо спершу навпіл, потім кожну половинку - на кілька скибочок товщиною близько 1 см.
Кожен шматочок тофу необхідно обсушити на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва волога.
Розігріваємо широку сковороду з невеликою кількістю масла. Викладаємо скибочки тофу.
Готуємо на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку - до злегка золотистого кольору.
Потім рівномірно розподіляємо приготований нами соус по скибочкам тофу.
Готуємо ще 2-3 хвилини на середньому вогні.
Готово! Подавати можна і в холодному, і в гарячому вигляді.