Рецепт Припущений тофу фото

Припущений тофу
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Молочні продукти , Тофу
Вегетаріанське харчування
На обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 25 хв.

Припущений тофу - смачне вегетаріанське блюдо з сиру тофу, яке також можна використовувати як гарнір до інших страв або навіть в якості закуски. Популярний спосіб приготування тофу.

Опис приготування:

Припущений тофу - один з найбільш популярних корейських гарнірів. Взагалі, тофу - штука дуже корисна, містить дуже багато білка, тому припущений тофу є важливим джерелом поживних речовин для веганів і вегетаріанців. Блюдо добре зберігається в холодильнику, так що можна сміливо приготувати велику кількість і розтягувати задоволення на кілька днів. Подавати можна як в холодному, так і в гарячому вигляді.

  • Тофу - 500 грам
  • Вода - 1/2 склянки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Мірі - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець чилі мелений - 1 Чайна ложка
  • Олія кунжутна - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Насіння кунжуту - 1 Чайна ложка
  • Цибуля зелена - 1 штука
припущений тофу - фото крок 1
У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти для соусу - Усе, крім тофу.
припущений тофу - фото крок 2
Шматок сиру тофу розрізаємо спершу навпіл, потім кожну половинку - на кілька скибочок товщиною близько 1 см.
припущений тофу - фото крок 3
Кожен шматочок тофу необхідно обсушити на паперовому рушнику, щоб вбралася зайва волога.
припущений тофу - фото крок 4
Розігріваємо широку сковороду з невеликою кількістю масла. Викладаємо скибочки тофу.
припущений тофу - фото крок 5
Готуємо на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку - до злегка золотистого кольору.
припущений тофу - фото крок 6
Потім рівномірно розподіляємо приготований нами соус по скибочкам тофу.
припущений тофу - фото крок 7
Готуємо ще 2-3 хвилини на середньому вогні.
припущений тофу - фото крок 8
Готово! Подавати можна і в холодному, і в гарячому вигляді.

Схожі рецепти