Рецепт Польський Макіївці з яблуками фото

Польський Макіївці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Борошно , Мак
ПП рецепти
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любителі макової випічки ніколи не пройдуть повз рецепта Маковца. А тут маку величезна кількість. Пригощайтеся.

Опис приготування:

Макіївці - це традиційний польський маковий пиріг. Він може бути будь-якої форми і з будь-якими доповненнями. У нас - родзинки, чорнослив, в'ялена журавлина і яблука. Краще яблука брати солодких сортів або збільште кількість цукру, якщо любите послаще. А взагалі головне в цьому пирозі величезна кількість маку і мінімальна кількість манки. Зливати воду з запареного маку краще через ситечко. Терті яблука потрібно трохи віджати від соку, щоб пиріг не вийшов сирим. Щоб білки краще збивалися, вони повинні бути холодні, додайте трішки солі. Смачного!

  • Мак - 250 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Манна крупа - 100 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Журавлина в'ялена - 50 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яблуко - 300 грам
  • Цукрова пудра - 3 чайних ложки
польський Макіївці з яблуками - фото крок 1
Мак залийте окропом, закрийте кришкою. Залиште мак на півгодини, а потім злийте воду. Покладіть в чашу блендера і пробийте протягом п'яти хвилин.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 2
М'яке масло з'єднайте з цукром і збивайте до пухкої маси.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 3
Додавайте по одному жовтку, після кожного збивайте до однорідної маси.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 4
Додайте манку, мак, розпушувач і перемішайте.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 5
Додайте до маси журавлину, родзинки, різану курагу і терті на крупній тертці яблука.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 6
Збийте білки в міцну піну і акуратно знизу вгору перемішайте з маковим тестом.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 7
Змастіть форму маслом і присипте манкою. Перекладіть в неї тісто і розрівняйте. Випікайте при t = 200 приблизно 40-45 хвилин до готовності.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 8
Остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте.
польський Макіївці з яблуками - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти