Польський Макіївці з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Любителі макової випічки ніколи не пройдуть повз рецепта Маковца. А тут маку величезна кількість. Пригощайтеся.
Макіївці - це традиційний польський маковий пиріг. Він може бути будь-якої форми і з будь-якими доповненнями. У нас - родзинки, чорнослив, в'ялена журавлина і яблука. Краще яблука брати солодких сортів або збільште кількість цукру, якщо любите послаще. А взагалі головне в цьому пирозі величезна кількість маку і мінімальна кількість манки. Зливати воду з запареного маку краще через ситечко. Терті яблука потрібно трохи віджати від соку, щоб пиріг не вийшов сирим. Щоб білки краще збивалися, вони повинні бути холодні, додайте трішки солі. Смачного!
- Мак - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Манна крупа - 100 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Цукор - 150 грам
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Журавлина в'ялена - 50 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Яблуко - 300 грам
- Цукрова пудра - 3 чайних ложки
Мак залийте окропом, закрийте кришкою. Залиште мак на півгодини, а потім злийте воду. Покладіть в чашу блендера і пробийте протягом п'яти хвилин.
М'яке масло з'єднайте з цукром і збивайте до пухкої маси.
Додавайте по одному жовтку, після кожного збивайте до однорідної маси.
Додайте манку, мак, розпушувач і перемішайте.
Додайте до маси журавлину, родзинки, різану курагу і терті на крупній тертці яблука.
Збийте білки в міцну піну і акуратно знизу вгору перемішайте з маковим тестом.
Змастіть форму маслом і присипте манкою. Перекладіть в неї тісто і розрівняйте. Випікайте при t = 200 приблизно 40-45 хвилин до готовності.
Остудіть, посипте цукровою пудрою і подавайте.
Смачного!