Польський м'ясний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Цей нескладний рецепт приготування м'ясного польського кексу вам обов'язково сподобається. Мінімум тесту, максимум начинки, виглядає в розрізі дуже ефектно. А головний компонент - краківська ковбаса.
Цей м'ясний польський кекс - відмінний варіант для пікніка, для перекусу на роботу або закуски до святкового столу. Ароматний і дуже смачний кекс приготувати дуже просто і, головне, не складно. А завдяки квасолі і знаменитої краківської ковбаси кекс виходить дуже ситним. Як приготувати польський м'ясної кекс, читайте в рецепті.
- Краківська ковбаса - 300 грам
- Квасоля - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Маслини - 100 грам
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Майонез - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Зелень - 1/2 пучка (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Квасоля необхідно замочити на ніч або мінімум на 4 годину, а потім відварити до готовності.
2. Краківську ковбасу і твердий сир нарізаємо невеликими кубиками.
3. Маслини розрізаємо на 2 або 4 частини, зелень наріжемо дрібно.
4. Змішуємо відварену і остигнула квасоля, ковбасу і сир, зелень і маслини.
5. А тепер приготуємо тісто: сметану, майонез і яйця збиваємо вінчиком до однорідної маси.
6. Додати сіль, перець, соду і просіяне борошно. Замішуємо липке тісто.
7. У тісто додаємо начинку, добре перемішуємо.
8. Перекладаємо отриману масу в прямокутну форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
9. Готовність польського м'ясного кексу перевіряємо дерев'яною шпажкою. Подавайте гарячим.