Польський рулет
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для любителів несолодкої пісочної випічки. Будемо готувати польський рулет з начинкою з квашеної капусти.
Випічка хороша як в гарячому вигляді, так і в охолодженому навіть на наступний день. З чаєм, кави або молочком - дуже смачно! Начинку звичайно можна вибрати на свій смак, у мене сьогодні квашена капуста. Не стану копатися в спадковості даного блюда, але виходить дуже гідно, рекомендую!
- Борошно - 1 Склянка
- Маргарин - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Капуста квашена - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука (для змазування)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці борошно і нарізану кубиками маргарин.
Перетріть рукам до стану крихт. Додайте сметану, сіль і розпушувач тесту.
Замісити м'яке і трохи липке тісто.
Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні в формі прямокутника завтовшки не менше 5 мм. Посипте зверху борошном, скрутіть в кілька разів і приберіть в холодильник на 1 час, загорнувши в харчову плівку.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості. Додайте капусту і обсмажте все разом до бажаної готовності.
Дістаньте тісто і розкачайте його в пласт товщиною близько 5-7 мм. Зверху рівномірно розкладіть капустяну начинку, трохи відступивши від одного краю.
Поверніть тісто з начинкою в рулет і перекладіть на деко швом вниз. Деко застеліть пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть верх рулету збитим жовтком і випікайте при 180 градусах до готовності.
Як тільки верх зарум'яниться - польський рулет готовий.
Можна подавати його відразу або накрити чистим рушником і дати відлежатися. Випічка дуже смачна, ніжна, трохи розсипчаста. Смачного!