Подчеревок запечений
(покроковий рецепт з фото)
Я покажу вам два варіанти маринаду для запікання свинини. Вибирайте на свій смак, мені подобаються обидва. Аромат казковий, всі бігають навколо духовки не в силах дочекатися!
Хочу розповісти вам, як приготувати "подчеревок запечений" . Блюдо це сподобається багатьом, ситний бутерброд вийде з білим або сірим хлібом, огірочком або домашньою аджикою. Для приготування маринаду я використовую домашню гостру аджику, але можна замінити на суху суміш з пакетика. Пробуйте і діліться враженнями в коментарях.
- Свинина (подчеревок) - 2 штуки
- Гірчичний - 1-1, 5 Ст. Ложки (маринад №1)
- Часник - 6 зубчиків (маринад №1)
- Koriandr - 1 Чайна ложка (маринад №1)
- Аджика - 1-1, 5 Ст. Ложки (маринад №1 )
- Перець запашний горошком (razdroblennиy) - 0, 5 чайних ложки (маринад №1 )
- Сіль - За смаком (маринад №1 )
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка (маринад №2)
- Паприка солодка мелена - 1 Ст. Ложка (маринад №2)
- Часник - 6 зубчиків (маринад №2)
- Сіль - За смаком (маринад №2)
- Розмарин - 0, 5 чайних ложки (маринад №2)
1. Підготуйте продукти, приступимо! Подчеревок потрібно добре вимити, шкуру знімати чи ні, питання смаку, якщо м'яка і без волосся, то залиште. Якщо не подобається, то краще зняти.
2. Приготуйте маринад №1: измельчитечасник за допомогою преса, коріандр і чорний перець в ступці. Перемішайте. Сіль за смаком, я кладу чайну ложку без гірки, добре зрізуючи верх ножем.
3. Натріть подчеревок добре спеціями. Відкладіть поки.
4. Приготуйте набір спецій для другого маринаду. Подрібніть часник, змішайте спеції.
5. Натріть добре спеціями другий шматочок підчеревина. Обидва шматочка згорніть рулетом, перев'яжіть нитками і відправте на ніч в холодильник.
6. Покладіть на деко обидва рулету, я запікаю на пергаменті, але можна і в фользі (обернути подчеревок або накрити фольгою). Надішліть в духовку і запікайте 30 хвилин при 200 градусах, потім 30 хвилин при 180 градусах. Для 10-15 хвилин можна відкрити фольгу і зарум'янити сало.
7. Запечена подчеревок готовий, дуже хороший і в гарячому вигляді, і в холодному.
8. Пробуйте!