Свинячий подчеревок в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Подчеревок - це сало з прошарком м'яса. Смачний запечений подчеревок стане кращою закускою на святковому столі, якщо його правильно приготувати. Рекомендую спробувати ситне і смачне блюдо.
Хтось подумає, що такий продукт простіше купити в магазині. Але я впевнена, що дізнавшись, як приготувати свинячий подчерёвок в духовці будинку, ви віддасте перевагу цьому варіанту: без хімії, консервантів і ароматизаторів.
- Подчеревок - 2 кілограма
- Часник - 1 штука (головка)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка

1. Головку часнику очистіть і натисніть за допомогою чеснокодавкі.

2. Надішліть в часник перець і паприку (по столовій ложці).

3. Далі додайте сіль з розрахунку 1 столова ложка на 1 кг м'яса. Додайте гірчицю в маринад, щоб м'ясо стало м'якше. Перемішайте.

4. М'ясо помийте під проточною водою і обсушити серветками. Щедро змастіть маринадом м'ясо з усіх боків.

5. Зворотний бік підчеревина проколіть ножем в декількох місцях. Перекладіть його в рукав для запікання і залиште маринуватися мінімум на 2 годину.

6. Подчеревок покладіть в холодну духовку, включите температуру - 180 градусів. Випікайте близько 1 годин 20 хвилин. Залиште готове м'ясо остигати прямо в духовці.

7. Ось так виглядає соковитий, смачний запечений подчеревок.