Плов з горохом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете чогось новенького? Спробуйте приготувати ситний, смачний і оригінальний плов з горохом. Рецепт дуже простий, однак блюдо виходить надзвичайно смачне і оригінальне.
Рецепт приготування плову з горохом має багато спільного з класичним рецептом плову. Однак новий інгредієнт надає незвичайний смак, який змінює блюдо практично цілком.
1. Баранину або інше м'ясо необхідно обсмажити майже до готовності з чебрецем і розмарином.
2. В жароміцної посуді з товстим дном і кришкою розтопити вершкове масло.
3. Цибулину і перець очистити, дрібно порізати.
4. Надіслати на вогонь, додати трохи солі і цукру.
5. Коли цибуля і перець трохи засмажити, додати до них рис і кедрові горіхи. Смажити кілька хвилин, постійно помішуючи.
6. В окремій каструлі довести до кипіння воду і розчинити в ній шафран. Додати лавровий лист.
7. Залити водою рис, накрити форму кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин.
8. Дістати рис в духовці, додати до нього м'ясо (не перемішуючи) і дати постояти із закритою кришкою ще 15-20 хвилин.
9. Коли плов буде готовий, акуратно дістати лавровий лист.
10. Додати до плову горох і ретельно перемішати.
Цей простий рецепт плову з горохом можна готувати в нескінченній кількості варіантів, змінюючи м'ясо, заправки, додаючи інші овочі. Хай щастить!
- Баранина - 500 грам(Можно заменить свининой, Говядиной или курицей)
- Мал - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Червоний солодкий перець - 1 штука
- Зелений горошок - 200 грам
- Кедрові горіхи - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Шафран - 0.5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 0.5 чайних ложки
- Розмарин - 0.5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
1. Баранину або інше м'ясо необхідно обсмажити майже до готовності з чебрецем і розмарином.
2. В жароміцної посуді з товстим дном і кришкою розтопити вершкове масло.
3. Цибулину і перець очистити, дрібно порізати.
4. Надіслати на вогонь, додати трохи солі і цукру.
5. Коли цибуля і перець трохи засмажити, додати до них рис і кедрові горіхи. Смажити кілька хвилин, постійно помішуючи.
6. В окремій каструлі довести до кипіння воду і розчинити в ній шафран. Додати лавровий лист.
7. Залити водою рис, накрити форму кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин.
8. Дістати рис в духовці, додати до нього м'ясо (не перемішуючи) і дати постояти із закритою кришкою ще 15-20 хвилин.
9. Коли плов буде готовий, акуратно дістати лавровий лист.
10. Додати до плову горох і ретельно перемішати.
Цей простий рецепт плову з горохом можна готувати в нескінченній кількості варіантів, змінюючи м'ясо, заправки, додаючи інші овочі. Хай щастить!