Рецепт Плов з горохом фото

Плов з горохом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Мал, Горох
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Хочете чогось новенького? Спробуйте приготувати ситний, смачний і оригінальний плов з горохом. Рецепт дуже простий, однак блюдо виходить надзвичайно смачне і оригінальне.

Рецепт приготування плову з горохом має багато спільного з класичним рецептом плову. Однак новий інгредієнт надає незвичайний смак, який змінює блюдо практично цілком.

1. Баранину або інше м'ясо необхідно обсмажити майже до готовності з чебрецем і розмарином.

2. В жароміцної посуді з товстим дном і кришкою розтопити вершкове масло.

3. Цибулину і перець очистити, дрібно порізати.

4. Надіслати на вогонь, додати трохи солі і цукру.

5. Коли цибуля і перець трохи засмажити, додати до них рис і кедрові горіхи. Смажити кілька хвилин, постійно помішуючи.

6. В окремій каструлі довести до кипіння воду і розчинити в ній шафран. Додати лавровий лист.

7. Залити водою рис, накрити форму кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин.

8. Дістати рис в духовці, додати до нього м'ясо (не перемішуючи) і дати постояти із закритою кришкою ще 15-20 хвилин.

9. Коли плов буде готовий, акуратно дістати лавровий лист.

10. Додати до плову горох і ретельно перемішати.

Цей простий рецепт плову з горохом можна готувати в нескінченній кількості варіантів, змінюючи м'ясо, заправки, додаючи інші овочі. Хай щастить!


  • Баранина - 500 грам(Можно заменить свининой, Говядиной или курицей)
  • Мал - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Червоний солодкий перець - 1 штука
  • Зелений горошок - 200 грам
  • Кедрові горіхи - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Шафран - 0.5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чебрець - 0.5 чайних ложки
  • Розмарин - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
Рецепт приготування плову з горохом має багато спільного з класичним рецептом плову. Однак новий інгредієнт надає незвичайний смак, який змінює блюдо практично цілком.

1. Баранину або інше м'ясо необхідно обсмажити майже до готовності з чебрецем і розмарином.

2. В жароміцної посуді з товстим дном і кришкою розтопити вершкове масло.

3. Цибулину і перець очистити, дрібно порізати.

4. Надіслати на вогонь, додати трохи солі і цукру.

5. Коли цибуля і перець трохи засмажити, додати до них рис і кедрові горіхи. Смажити кілька хвилин, постійно помішуючи.

6. В окремій каструлі довести до кипіння воду і розчинити в ній шафран. Додати лавровий лист.

7. Залити водою рис, накрити форму кришкою і відправити в духовку на 15 хвилин.

8. Дістати рис в духовці, додати до нього м'ясо (не перемішуючи) і дати постояти із закритою кришкою ще 15-20 хвилин.

9. Коли плов буде готовий, акуратно дістати лавровий лист.

10. Додати до плову горох і ретельно перемішати.

Цей простий рецепт плову з горохом можна готувати в нескінченній кількості варіантів, змінюючи м'ясо, заправки, додаючи інші овочі. Хай щастить!

Схожі рецепти