Печеня з яловичини з горохом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете нагодувати чоловіка? Рекомендую приготувати дуже смачне, ситне і зігріваючий блюдо - печеня з яловичини з нутом. Таке блюдо особливо актуально в холодну осінню погоду, допомагає зігрітися і відновити сили.
Баранячий горох - нут, добре поєднується з яловичиною та бараниною. Перед варінням нут слід замочити у великій кількості холодної води на кілька годин, найкраще на ніч. Як приготувати печеню з яловичини з горохом, дивіться в покроковому рецепті.
- Яловичина - 450 грам
- Гайка - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Перець червоний пекучий - За смаком
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 3/4 склянки
1. Нут заздалегідь замочіть у великій кількості холодної води на кілька годин. Потім залийте свіжою холодною водою, відваріть протягом 1 години до готовності. М'ясо вимийте, обсушити, наріжте на шматочки по 2 см.
2. М'ясо обваляйте в крохмалі. Часник очистіть, подрібніть.
3. У сковороді розігрійте масло, обсмажте м'ясо до рум'яної скоринки з усіх боків. Додайте сіль, перець за смаком, імбир і часник. Перемішайте.
4. Додати гайка. Влийте гарячу воду. Гасіть на середньому вогні протягом 20 хвилин, до випаровування рідини. Полийте м'ясо лимонним соком, готуйте ще пару хвилин.
5. Подавати можна з рисом. Смачного!