Плов з горохом нут
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне, але, без сумніву, смачна страва вийде завдяки рецептом, як приготувати плов з горохом нут. Запевнюю вас, раніше таке оригінальне поєднання інгредієнтів ви ще не пробували.
Рецепт цього плову не містить м'яса, тому можна включити його в раціон вегетаріанської кухні або є під час посту. Можете додати м'ясо при бажанні, але і без нього блюдо виходить дуже смачне. Подавайте його відразу після приготування.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 1 щіпка
- Мал - 1 Склянка
- Шпинат заморожений - 250 грам
- Гайка - 425 грам (консервований)
- Лимон - 1 штука
- Овочевий бульйон - 1, 5-2 склянки
- Фета - 30 грам
1. Очистіть цибулю і часник, наріжте цибулину невеликими кубиками, а часник подрібніть. Розігрійте сковороду і обсмажте овочі 3-5 хвилин.
2. Додайте до прозорого луку все спеції: паприка, Кмин і орегано, перемішайте.
3. Викладіть в сковороду сирої рис, перемішайте гарненько і готуйте 1-2 хвилини.
4. Відкрийте банку консервованого нуту, злийте воду, додайте в сковороду до рису, а також поламайте заморожені листя шпинату.
5. Вимийте лимон і розріжте його на 2 частини, вичавити сік одного половинки.
6. Влийте овочевий бульйон і перемішайте вміст, доведіть до кипіння.
7. Зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою, тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин.
8. Вимкніть вогонь і зніміть кришку, залиште ще на 5 хвилин, не перемішується.
9. Через 5 хвилин гарненько змішайте вміст сковороди, додайте цедру половинки лимона.
10. Перед подачею розкришите сир, потім відразу розкладіть плов по тарілках. Смачного!