Пиріжки з горохом смажені
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пиріжків з горохом, смажених в ароматному маслі, дуже популярний в Україні, а в Росії поки не дуже відомий. Пропоную виправити це прикре упущення!
Смажені пиріжки з горохом - це одне з тих страв, які допомагали людям вижити в самий голодний час, але і сьогодні, коли на прилавках магазинів повним-повнісінько продуктів, саме таких пиріжків просять у мам і бабусь багато українських діти Поки не спробуєш, це не зрозуміти, але пиріжки з горохом - дійсно одні з найсмачніших, що мені доводилося куштувати.
Більш того, навіть люди, які до гороху в супі або гарнір відносяться без особливого ентузіазму, наминали ці пірожочкі за обидві щоки - знаю на власному досвіді.
Рецепт приготування смажених пиріжків з горохом не відрізняється особливою складністю. При бажанні, ви можете адаптувати його під вегетаріанське харчування - для цього просто не потрібно додавати в начинку шкварки (замініть її вершковим маслом). Тільки з шкварочкамі куди як смачніше!
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2-3 склянок (залежить від самої борошна і того, чи будете ви додавати в тісто яйце)
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука (опціонально)
- Горох - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сало або бекон - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (я в тісто не додаю, і так жірновато блюдо виходить, але ви можете зробити по-своєму)
Подавати гарячими, зі сметаною і часниковим соусом - просто перетріть часник із сіллю і водою і полийте пиріжки. Приємного апетиту або, як кажуть в Україні, смачнОго! :)