Рецепт Пиріжки з горохом смажені фото

Пиріжки з горохом смажені
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто , Овочі , Бобові , Дріжджове тісто , Горох
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 6-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування пиріжків з горохом, смажених в ароматному маслі, дуже популярний в Україні, а в Росії поки не дуже відомий. Пропоную виправити це прикре упущення!

Опис приготування:

Смажені пиріжки з горохом - це одне з тих страв, які допомагали людям вижити в самий голодний час, але і сьогодні, коли на прилавках магазинів повним-повнісінько продуктів, саме таких пиріжків просять у мам і бабусь багато українських діти Поки не спробуєш, це не зрозуміти, але пиріжки з горохом - дійсно одні з найсмачніших, що мені доводилося куштувати.

Більш того, навіть люди, які до гороху в супі або гарнір відносяться без особливого ентузіазму, наминали ці пірожочкі за обидві щоки - знаю на власному досвіді.

Рецепт приготування смажених пиріжків з горохом не відрізняється особливою складністю. При бажанні, ви можете адаптувати його під вегетаріанське харчування - для цього просто не потрібно додавати в начинку шкварки (замініть її вершковим маслом). Тільки з шкварочкамі куди як смачніше!

  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 2-3 склянок (залежить від самої борошна і того, чи будете ви додавати в тісто яйце)
  • Сіль - За смаком
  • Яйце - 1 штука (опціонально)
  • Горох - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сало або бекон - 100 грам
  • Масло рослинне - За смаком (я в тісто не додаю, і так жірновато блюдо виходить, але ви можете зробити по-своєму)
пиріжки з горохом смажені - фото крок 1
Воду нагріти (щоб була ледь теплою), розчинити в ній дріжджі, додати цукор і пару столових ложок борошна. Накрити і прибрати в тепле місце на півгодини.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 2
Додати решту борошна (обов'язково просіюючи її! ), сіль, яйце. Замісити еластичне, туге тісто. Прибрати його в тепле спокійне місце на півтори-дві години - поки не збільшиться вдвічі.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 3
Поки тісто підходить, перебрати, промити і відварити до повної готовності горох (краще заздалегідь замочити його в холодній воді).
пиріжки з горохом смажені - фото крок 4
Пюріровать горох за допомогою толкушкой або міксера, посолити.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 5
Бекон або сало нарізати маленькими шматочками.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 6
Почистити і дрібно нарізати цибулю.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 7
Бекон обсмажити, помішуючи, до рівномірно-рум'яного кольору, додати цибулю, смажити ще 2-3 хвилини, поки він не стане золотитися. Додати в горохове пюре, перемішати.
пиріжки з горохом смажені - фото крок 8
Від тесту відщипувати шматки розміром з яйце, формувати коржі, класти на них начинку і защипувати пиріжки:).
пиріжки з горохом смажені - фото крок 9
Смажити на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом на повільному вогні з двох сторін.
Подавати гарячими, зі сметаною і часниковим соусом - просто перетріть часник із сіллю і водою і полийте пиріжки. Приємного апетиту або, як кажуть в Україні, смачнОго! :)

Схожі рецепти