Рецепт Плов в скороварке фото

Плов в скороварке
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Крупи , Мал
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Плов - це чудовий варіант для сімейної вечері або обіду, особливо, якщо його правильно і смачно приготувати. Сьогодні ми будемо робити чудовий плов в скороварці - техніка працює, ми відпочиваємо.

Опис приготування:

Застава смачного і ароматного плову - це правильне його приготування, що включає обов'язкове обсмажування м'яса і пассеровку овочів, а вже потім додавання рису і подальше гасіння, адже не варто забувати, що плов і рис з м'ясом - це не одне і те ж. Тому я пропоную вашій увазі цей чудовий рецепт приготування плову в скороварці, який нам ще раз доведе всю користь цієї відмінною техніки на нашій кухні. Тепер ви будете знати, що не обов'язково використовувати казанок або утятницу з товстими стінками, щоб зробити по-справжньому смачний плов. Сучасні скороварки домагаються приголомшливих результатів, і сьогодні ми в цьому переконаємося. А якщо у вас ще немає цієї розумної техніки, то можливо цей простий рецепт плову в скороварці змусить вас задуматися про її придбання.

  • Баранина - 500-600 грам
  • Мал - 1, 5 склянки (нЕ пропарений )
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 штука (ціла головка )
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Спеції для плову - 1, 5-2 чайних ложки
  • Вода або м'ясний бульйон - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов в скороварке - фото крок 1
Для плову я майже завжди використовую баранину, але ви, звичайно ж, можете взяти інше м'ясо, але в цьому випадку вам доведеться зменшити час приготування. Отже, нарізаємо м'ясо на порційні шматки і викладаємо в ємність скороварки. Вливаємо приблизно півлітра води, солимо і закриваємо кришку. Встановлюємо режим"Варити (гасити)& Quot; , тиск 3 і час приготування 40 хвилин.
плов в скороварке - фото крок 2
Поки м'ясо готується, ми можемо зайнятися підготовкою овочів. Моркву чистимо і нарізаємо соломкою.
плов в скороварке - фото крок 3
Ріпчасту цибулю так само очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
плов в скороварке - фото крок 4
Коли м'ясо буде готове, перекладаємо його в тарілку, очищаємо пароварку і потім наливаємо в неї рослинне масло і встановлюємо режим"Випічка" . Тепер викладаємо м'ясо і обсмажуємо його до золотистого кольору, потім додаємо до м'яса нарізані моркву і цибулю і все разом тушкуємо до напівготовності овочів.
плов в скороварке - фото крок 5
Тепер необхідно додати спеції. Я зазвичай використовую спеції для плову або для гриля.
плов в скороварке - фото крок 6
Продовжуємо гасить м'ясо з овочами, поки овочі не стануть м'якими і зайва рідина не випарується.
плов в скороварке - фото крок 7
Мал промиваємо кілька разів під холодною водою.
плов в скороварке - фото крок 8
Тепер викладаємо рис в скороварку і заливаємо водою або бульйоном, який залишився після варіння м'яса, в середину встромляємо цілу головку часнику. Рідина повинна підніматися над рисом на 1, 5-2 см. Закриваємо кришку і встановлюємо режим"Каша" , 1 рівень і час приготування 30 хвилин.
плов в скороварке - фото крок 9
Коли час закінчиться, прозвучить сигнал, але кришку не відкриваємо ще хвилин 10. Після закінчення часу відкриваємо скороварку і перемішуємо акуратно її вміст. Якщо за цей час рис не провариться або залишиться рідина, то слід ще на кілька хвилин включити пароварку, але у мене зазвичай за пів години все відмінно готується. Готовий плов розкладаємо по тарілочках і насолоджуємося приголомшливим смаком. Смачного!

Схожі рецепти