Буженина в скороварке
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами класичний рецепт буженини в скороварці. Ніжне м'ясо зі спеціями буквально тане в роті, а часник і морква, якими нашпигована свинина, надають їй особливий пікантний смак.
Даний рецепт приготування буженини в скороварці можна доповнити також цибулиною, імбиром або гострим соусом, наприклад. М'ясо можна також використовувати будь-який, не тільки свинину, але і яловичину, телятину та інше.
- Свинина - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Часник - 5-7 зубчиків
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. М'ясо потрібно вимити, просушити паперовою серветкою і за допомогою гострого ножа зробити неглибокі надрізи. Очистити моркву і часник.
2. Свинину натерти сумішшю солі, перцю і улюблених приправ. В рецепт приготування буженини в скороварці можна використовувати готові спеції для м'яса або улюблені приправи і сушені трави. Часник і моркву розподілити по всій поверхні м'яса, розмістивши в отворах. Додати 1 столову ложку оливкової м'яса, обмазавши їм свинину з усіх боків. Залишити промаринуватися на 30-40 хвилин.
3. Злегка промариноване м'ясо викласти на дно чаші скороварки з невеликою кількістю оливкової олії.
4. Також при бажанні можна додати в маринад трохи гірчиці. Обсмажити свинину на режимі Жарка близько 3-4 хвилин з кожного боку. Накрити кришкою і вибрати відповідний режим - Гасіння або М'ясо. При бажанні на дно чаші можна додати трохи соусу.
5. Залежно від розміру шматочка, буженина в скороварці в домашніх умовах буде готова через 45-60 хвилин. Після завершення програми, її краще залишити в чаші ще на 10-15 хвилин, а потім остудити трохи і нарізати порційними шматочками. Подавати таку буженину можна в якості закуски або основного блюда з гарніром, овочами.