Домашня буженина варена
(покроковий рецепт з фото)
Мені завжди здавалося, що смачну буженину можна купити тільки в магазині. Але приготувати домашню буженину варену, виявляється, дуже просто, ділюся хорошим рецептом з покроковими фото. Дивимося!
Домашня варена буженина виходить дуже ніжною і смачною. У бульйон можна додати також ріпчасту цибулю, чорний перець горошком і трохи оцту, а перед запіканням - змастити буженину апельсиновим джемом або медом. Домашня варена буженина ідеально підходить для начинки бутербродів, в якості холодної закуски або перекусу, добре поєднується з багатьма гарнірами, свіжими овочами та зеленню. Може зберігатися в холодильнику в закритому контейнері 4 дня.
- Свинячий окіст зі шкірою - 800 грам
- Морква - 1 штука
- Селера стеблової - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Розмарин свіжий (гілочка) - 1 штука
1
Чистий, промийте і крупно наріжте селера і моркву.
2
З апельсина зніміть цедру, не зачіпаючи білий шар.
3
У високу каструлю покладіть свинячий окіст, перев'язаний кулінарним шпагатом, селера, морква, лавровий лист, гілочку розмарину, цедру і влийте сік апельсина.
4
Влийте холодну воду, тільки щоб покрити окіст.
5
Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1, 5 годину, вода повинна постійно кипіти. Потім вимкніть вогонь, залишивши окіст в бульйоні на 1 час.
6
Перенесіть буженину на обробну дошку і видаліть кулінарний шпагат.
7
Зріжте з окосту шкіру і гострим ножем зробіть неглибокі надрізи.
8
Помістіть буженину на деко, нашпигуйте розмарином (в надрізи) і запікайте в духовці близько 30 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
9
Готову гарячу буженину загорніть у фольгу і дайте відпочити 10 хвилин, перш ніж нарізати на скибочки. Смачного!