Рецепт Домашня варена ковбаса фото

Домашня варена ковбаса
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Ковбаса , Варена ковбаса
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете порадувати себе і рідних смачною ковбасою без консервантів і барвників? Тоді скористайтеся цим простим рецептом і зваріть ароматну ковбасу без особливого клопоту. Буде смачно!

Опис приготування:

Хто ж не любить варену ковбасу? До неї небайдужі і дорослі, та діти. Якщо у вас є час і бажання, чому б не приготувати смачну варену ковбасу вдома? Я сподіваюся, що в цьому вам допоможе мій рецепт, в якому детально розказано, як приготувати домашню варену ковбасу. Все досить просто і нескладно. Найважчий процес - формування ковбаси. Готуємо!

  • М'ясо - 1, 5 кілограма (будь-який, але краще брати суміш яловичини і свинини)
  • Вершки - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Мускатний горіх - 2 щіпки
  • Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
домашня варена ковбаса - фото крок 1
М'ясо перекрутити в м'ясорубці з дрібними гратами два рази.
домашня варена ковбаса - фото крок 2
Викладаємо фарш в комбайн. Потім додаємо в фарш вершки, сіль, цукор, яйце, мускатний горіх, часник і перець. Позабиваємо-перемішаємо все блендером або в комбайні до однорідної маси.
домашня варена ковбаса - фото крок 3
Викладаємо частину фаршу на лист пергаменту, формуємо щільний рівний батон.
домашня варена ковбаса - фото крок 4
Загортаємо щільно, як конфетті. Закручуємо і щільно зав'язуємо краю.
домашня варена ковбаса - фото крок 5
Потім щільно загортаємо"цукерки" в кілька шарів фольги. Щільно перетискаємо і закручуємо кінці. Можна загорнути в рукав для запікання.
домашня варена ковбаса - фото крок 6
Викладаємо ковбасу в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
домашня варена ковбаса - фото крок 7
Після закипання зменшуємо вогонь, але щоб булькало. Накриваємо-Придавлюємо ковбаски тарілкою, варимо близько 1.5 годин. Потім ковбасу дістаємо і охолоджуємо. Тільки потім розгортаємо її і загортаємо в новий пергамент.

Схожі рецепти