Рецепт Варена ковбаса своїми руками фото

Варена ковбаса своїми руками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Ковбаса , Варена ковбаса
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Коли є можливість замінити покупну їжу домашньої, то я завжди скористаюся цим шансом. Звичайно, це набагато більш трудомістким, але результат завжди виправдовує вкладені сили.

Опис приготування:

На цей раз я вирішила зробити домашню ковбасу. Хочу з вами поділитися тим, як приготувати варену ковбасу своїми руками. Вона буде на основі свинини і, як і годиться, не дуже гостра, а навпаки - ніжна. Таке м'ясну страву не страшно подати дитині, адже всі інгредієнти натуральні і не принесуть шкоди.

  • Нежирна свинина - 700 грам
  • Крижана вода - 80 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сухе молоко - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх подрібнений - За смаком
  • Оболонка для ковбаси - 1 штука
варена ковбаса своїми руками - фото крок 1
М'ясо промийте і, видаливши прожилки, наріжте невеликими шматочками. Пропустіть його через дрібну м'ясорубку.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 2
Білок відокремте від жовтка. Збийте білок в піну.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 3
Змішайте інгредієнти в однорідний фарш. З'єднайте м'ясо, сухе молоко, мускатний горіх, сіль, цукор і білок. Починайте заважати, додаючи крижану воду.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 4
Добре замішайте фарш. Залиште його в холодильнику на 12 годин.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 5
Після цього начините оболонку фаршем, формуючи таким чином ковбаски. Робіть це зручним вам способом, наприклад - за допомогою м'ясорубки. Кінці ковбасок зав'яжіть.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 6
Доведіть воду до кипіння в каструлі з лавровим листом. Після покладіть в неї ковбасу. Зробіть так, щоб вона повністю була в воді. Варіть протягом 1, 5 годин на самому повільному вогні.
варена ковбаса своїми руками - фото крок 7
Ковбасу повністю охолодіть і зберігайте в холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти