Варена ковбаса своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Коли є можливість замінити покупну їжу домашньої, то я завжди скористаюся цим шансом. Звичайно, це набагато більш трудомістким, але результат завжди виправдовує вкладені сили.
На цей раз я вирішила зробити домашню ковбасу. Хочу з вами поділитися тим, як приготувати варену ковбасу своїми руками. Вона буде на основі свинини і, як і годиться, не дуже гостра, а навпаки - ніжна. Таке м'ясну страву не страшно подати дитині, адже всі інгредієнти натуральні і не принесуть шкоди.
- Нежирна свинина - 700 грам
- Крижана вода - 80 грам
- Яйце - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Сухе молоко - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх подрібнений - За смаком
- Оболонка для ковбаси - 1 штука
М'ясо промийте і, видаливши прожилки, наріжте невеликими шматочками. Пропустіть його через дрібну м'ясорубку.
Білок відокремте від жовтка. Збийте білок в піну.
Змішайте інгредієнти в однорідний фарш. З'єднайте м'ясо, сухе молоко, мускатний горіх, сіль, цукор і білок. Починайте заважати, додаючи крижану воду.
Добре замішайте фарш. Залиште його в холодильнику на 12 годин.
Після цього начините оболонку фаршем, формуючи таким чином ковбаски. Робіть це зручним вам способом, наприклад - за допомогою м'ясорубки. Кінці ковбасок зав'яжіть.
Доведіть воду до кипіння в каструлі з лавровим листом. Після покладіть в неї ковбасу. Зробіть так, щоб вона повністю була в воді. Варіть протягом 1, 5 годин на самому повільному вогні.
Ковбасу повністю охолодіть і зберігайте в холодильнику. Приємною дегустації!