Ковбаса в гуртку (домашня, варена)
(покроковий рецепт з фото)
Найкраща цукерка - це ковбаса. Таку жарт звичайно люблять повторювати чоловіки! А ковбаса в гуртку (домашня, варена) дуже смачна "цукерка" для будь-якого гурмана і діетчіка! Від неї не розтовстієш!
Ковбасу в гуртку (домашню, варену) можна готувати з будь-якого м'яса: змішувати курку зі свининою, свинину з яловичиною або індичатиною і додавати різні наповнювачі, наприклад, гриби, болгарський перець, зелень, тертий сир. Беріть для приготування цілі гуртки, не надто цінні. Щоб вони не потріскалися, ставте фарш в гуртках в холодну або теплу воду. Воду в каструлю наливайте половину, щоб кухля не залились водою. На дно каструлі покладете якусь ганчірочку або спеціальний килимок. Успіхів і приємного апетиту!
- Куряче філе - 500 грам
- Молоко - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 40 грам
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Перець - 0, 3 чайних ложки
- Koriandr - 0, 3 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 3 чайних ложки
- Кардамон - 0, 3 чайних ложки

Філе нарізати шматочками і подрібнити в комбайні.

Додайте молоко.

Часник додайте вже подрібнений, всипте спеції і крохмаль, яйце. Повинна отримати білосніжна маса.

Гуртки змастіть маслом, farshem заряду 4/5 висоти, обмотайте гуртки харчовою плівкою.

Поставте гуртки в каструлю з теплою водою і накрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть 35 хвилин.

Коли гуртки трохи охолонуть, витрусити ковбасу, щоб вона не прилипла до дна.

Ковбаска готова. Пріятногот апетиту!