Домашня варена ковбаса з курки
(покроковий рецепт з фото)
Щоб не купувати більше ковбасу з побоюванням, домашня варена ковбаса з курки - відмінний вихід з положення. Готується ковбаса швидко і виходить дуже смачною.
Домашня ковбаса з птиці готується протягом двох годин. Як форма можна використовувати звичайні керамічні чашки. Ковбасу можна запекти у такий спосіб, а можна загорнувши в спеціальний поліетиленовий мішок відварити до готовності.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Часник - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Для приготування ковбаси нам знадобиться блендер або кухонний комбайн. Я зазвичай беру не тільки м'ясо птиці, але додаю ще трохи свинини - але це на ваш смак. Отже, подрібнюємо м'ясо до стану пюре.
2. Додаємо крохмаль, яйця, сіль, спеції і молоко. Продовжуємо збивати. Маса повинна вийти однорідною і зарідка.
3. Беремо керамічні або скляні кружки або форми, змащуємо їх маслом.
4. Наповнюємо фаршем, утрамбовуємо і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо ковбасу при температурі 200 градусів близько 40 хвилин.
5. Після запікання дістаємо ковбасу і даємо їй трохи охолонути.
6. Тепер ковбасу можна загорнути в поліетилен і відправити в холодильник. Якщо вас бентежить колір, можете підфарбувати її буряковим соком під час приготування. Якщо я не забуваю, то іноді підфарбовую.