Домашня ковбаса зі свинини і курки
(покроковий рецепт з фото)
Домашня ковбаса в нашій родині вважається святковим блюдом, готуємо її найчастіше на Новий рік і на Різдво. Сьогодні поділюся своїм рецептом приготування домашньої ковбаси зі свинини і курки.
Домашні ковбаски в натуральній кишці - це завжди король столу. Вони першими відлітають з тарілок, що б ще не стояло на столі. Такі ковбаски можна готувати тільки зі свинини, тільки з курки, але ось в дуеті вони мені подобаються найбільше. Жирненький свинина і дієтичне куряче філе - ідеальне поєднання для домашньої ковбаси. А подивіться тільки, який апетитною вона вийшла! Дуже раджу приготувати!
- Свинина - 600 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Паприка - За смаком
- Свиняча кишка - За смаком (приблизно 1 метр)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У мене свинина жирна, тому сало я не використовую. Але якщо у вас свинина без жирку, візьміть приблизно 400 грам свинини і 200 грам сала. Так ковбаса вийде соковитіше.
Свинину наріжте дрібними кубиками. Якщо використовуєте сало, то його теж наріжте дрібними кубиками.
Куряче філе також поріжте на дрібні кубики.
Додайте сіль, перець і паприку за смаком. Я кладу приблизно 1/2 ст.Л. Солі, перцю трохи, а ось паприки я кладу багато, Дуже вже вона мені подобається в ковбасі. Видавіть один або кілька зубчиків часнику.
Добре перемішайте отриману м'ясну масу.
Свинячу кишку я купила вже очищену і заморожену. Я розморозила необхідне мені кількість кишки. Кишку раджу промити всередині, просто налив в неї води. Так ви її одночасно розрівняєте, вимити і перевірити наявність отворів. Наповнювати кишку зручно за допомогою м'ясорубки і ось такий насадки. Зніміть ніж з м'ясорубки, закріпіть насадку, на її одягніть кишку і зав'яжіть вільний край. Надсилайте підготовлений фарш в м'ясорубку, притримуйте кишку, щоб вона занадто швидко не спадала і не порвалася.
Можна зробити одну велику ковбасу або кілька ковбасок невеликого розміру. Я вибрала другий варіант.
Запікайте ковбаски в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин. Всі духовки печуть по-різному, тому перевіряйте готовність.
Смачна і ароматна ковбаса зі свинини і курки готова. Смачного!