Домашня ковбаса зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Любите готувати вдома різні м'ясні делікатеси? Тоді ось вам відмінний варіант - рецепт приготування домашньої ковбаси зі свинини, який напевно стане вашим улюбленим.
Цей простий рецепт домашньої ковбаси зі свинини можна використовувати в якості основи, доповнюючи його не тільки різними спеціями і травами, але і іншим м'ясом, наприклад. Таку ковбаску можна подати навіть до святкового столу, адже це смачно, ароматно і натурально!
- Свинина - 1 кілограм
- Сало - 200 грам
- Кишки - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Часник - 3-6 зубчиків
1. Рецепт приготування домашньої ковбаси зі свинини починається за 10-12 годин до безпосереднього процесу. А все тому, що м'ясо необхідно попередньо замаринувати. Отже, свинину необхідно вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Теж саме зробити і з салом. Викласти все в глибоку миску.
2. Часник очистити і видавити через прес (можна натерти на тертці), додати до м'яса.
3. Залишилася справа за малим - посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Можна додати улюблені спеції, гострий перець, наприклад, або перець - для кольору фаршу. У такому вигляді відправити м'ясо з салом в холодильник на 10-12 годин. Найзручніше відправити маринуватися на ніч.
4. Ще один досить важливий нюанс - це кишки. Їх необхідно ретельно очистити, промити і порізати на шматочки довжиною близько 25-30 сантиметрів, щоб було зручніше начиняти. Можна залишити їх в слабкому спиртовому або содовому розчині, а потім знову добре промити.
5. Мариноване м'ясо можна начиняти в кишки шматочками або подрібнити на м'ясорубці в фарш - це на любителя. Якщо є спеціальна насадка для ковбасок, то процес не займає багато часу і сил.
6. Щоб дати вихід зайвій пару і рідини необхідно зробити невеликі проколи. Тепер ковбаску можна відправити в розігріту духовку, попередньо налив на дно дека трохи води. Також ковбасу можна обсмажити на сковороді при бажанні. От і все, тепер ви знаєте, як зробити домашню ковбасу зі свинини і можете повторити цей процес самостійно.