Рецепт Буженина домашня фото

Буженина домашня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Буженина домашня готується зі свинячої корейки, додаємо спецій, якщо хочемо, сухофрукти і запікаємо в духовці. Подавати буженину можна на гаряче і на холодну. Бажання - відмінна святкова закуска!

Опис приготування:

Буженина домашня готується просто, але не швидко. М'ясо має промаринуватися (хоча це необов'язково), а потім охолонути. Натираємо м'ясо спеціями, начиняє сухофруктами і запікаємо в духовці. Я давно використовую морква як"підставки" під м'ясо. Це зручно, а морква, до речі, виходить ще й смачною.

  • Свиняча корейка - 1-1, 5 кілограма
  • Сіль для маринаду - 2-3 Ст. Ложок (з 1 літр води)
  • Сухофрукти - 100-200 грам (по бажанню: сливи, абрикоси, фініки, інжир)
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Часник - 3 зубчики
  • Розмарин, гілочки - 4 штуки
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Перець запашний горошком - 5-6 штук
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Морква - 3-4 штук
буженина домашня - фото крок 1
1. Цей крок можна пропустити, якщо у м'яса недовгий термін придатності або у вас немає часу. Отже, в півтора-двох літрах води розчиніть сіль (2-3 столових ложки), додайте лавровий лист і запашний перець. Викладіть в воду м'ясо і тримайте в холоді дня два.
буженина домашня - фото крок 2
2. М'ясо просушують і гострим ножем прорізаємо в центрі уздовж волокон. Має вийти отвір для сухофруктів, які і відправляємо в кишеньку. Змащуємо м'ясо маслом, натираємо сіллю, перцем і подрібненим часником. Зверху викладаємо гілочки розмарину і зав'язуємо м'ясо щільною кулінарної ниткою, щоб збереглася форма. Деко змащуємо маслом, як"подушечки" чистимо і нарізаємо вздовж на три частини 3-4 морквини. Викладаємо м'ясо на моркву.
буженина домашня - фото крок 3
3. Духовку розігріваємо до 220 градусів. У розігріту духовку відправляємо м'ясо і відразу ж знижуємо температуру до 160 градусів. Якщо у вас є термометр, то закінчуємо піч м'ясо, коли він покаже 70-75 градусів. Якщо термометра немає, то м'ясо випікаємо з розрахунку - 30 хвилин 450 г м'яса плюс 25 хвилин. Тобто. Кілограм випікаємо півтори години.
буженина домашня - фото крок 4
4. Готову буженину остудіть протягом 8 годин або залиште на ніч. Потім ріжемо на шматочки і подаємо з хріном або майонезом. Зберігайте домашню буженину в холодильнику до двох тижнів.
буженина домашня - фото крок 5
5. Домашня буженина відмінно виглядає на святковому столі. Смачного!

Схожі рецепти