Буженина запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування буженини м'ясо повинно бути просто чудовим. Тому рекомендую вибирати дуже свіже м'ясо з невеликою кількістю жирку, щоб надати готовому блюду соковитості.
Бажання - це досить універсальне блюдо. Воно шикарно виглядає на святковому столі. З нього можна робити відмінні бутерброди. Такому шматочку будь-хто буде радий. Спробуйте і ви!
- Свинина - 1, 5 кілограма (окіст)
- Гірчичний - 3-4 Ст. Ложок (французька)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Паприка мелена - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Змішайте гірчицю з оливковою олією. Додати перець, сіль і перець. Все перемішайте.
Повапните цією сумішшю шматок м'яса і залиште не менш, ніж на 6-8 годин.
Промариноване м'ясо викладіть у форму для запікання, застелену фольгою. Зверху м'ясо теж накрийте фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 1, 5 годину. Потім фольгу зніміть і залиште ще на трохи, щоб верх зарум'яниться. Можна це зробити під грилем.
Смачного!