Запечена буженина
(покроковий рецепт з фото)
Запечена буженина - це відмінна альтернатива ковбас і шинки. Адже часто ми й не здогадуємося, що насправді міститься в складі покупних м'ясних виробів. Тому краще готуйте вдома!
Якщо вам цікаво, як приготувати запечену буженину, то прочитайте цей рецепт. Він відмінно підійде для справжніх "м'ясоїдів" . Бутерброди з бужениною вранці - це відмінний сніданок. Її можна брати з собою на пікнік або на природу, в якості перекусу.
- Свинина - 800 грам
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Спеції - 2 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 1 літр
- Лист лавровий - 2 штуки
Спочатку приготуйте маринад для вашої буженини. Для цього доведіть до кипіння чисту питну воду, киньте в неї лавровий лист, сіль і будь-які спеції за вашим бажанням. Ретельно все розмішайте.
Шматок нежирної свинини вимийте, обсушити і зачистити від жилок і жирку. Повністю остудіть маринад. Покладіть м'ясо у велику каструлю, залийте маринадом так, щоб він повністю покрив м'ясо. Залиште в маринаді м'ясо на три доби в холодильнику.
Коли м'ясо промаринуется, дістаньте його з маринаду і обсушити паперовими рушниками. Натріть мяско сумішшю солі і спецій. Зробіть глибокі проколи ножем, в кожен з яких протолкніте по очищеному зубчику часнику.
Покладіть м'ясо в рукав для запікання. Зверху шматка викладіть листочки лаврове листя з маринаду. Запікайте при температурі сто вісімдесят градусів протягом години. Потім розірвіть пакет і запікайте до рум'яної скоринки ще десять хвилин.