Борщ в скороварке
(покроковий рецепт з фото)
Особливість цієї страви в тому, що всі продукти, піддані кулінарній обробці в скороварці, зберігають куди більше вітамінів і корисних речовин, ніж ті, що були приготовлені в звичайному посуді.
Маленький секрет смачного і густого борщу - трохи цукру в самому кінці варіння. Це додасть супу ніжний, м'який смак.
- Свинина - 400 грам (краще брати грудинку)
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Часник - 5 зубчиків
- Суміш спецій - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (на жарку)
Своїм та чистимо всі необхідні нам продукти. Буряк і моркву натираємо на тертці, цибуля, картоплю, помідори і капусту нарізаємо. Перед нарізкою помідори обов'язково обдаємо окропом, щоб зняти шкірку.
На сковорідці обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і на завершення - помідори з буряком і томатною пастою. Всі ці інгредієнти смажимо протягом п'яти хвилин. На іншій сковорідці обсмажуємо м'ясо, попередньо нарізавши його шматочками.
У скороварку складаємо капусту, картопельку, м'ясо і готову зажарку. Наливаємо води на 2/3 обсягу вашої скороварки. Можна додати ще лавровий лист і перець горошком. Закриваємо кришку і варимо протягом 25 хвилин.
Після приготування чекаємо, коли кришка сама відкриється (спаде тиск). Перчим, обов'язково солимо, якщо треба - трохи ласощів і додаємо часник. Далі ставимо на вогонь. Чекаємо, поки борщ закипить, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися.