Бигус в скороварке
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва з усіх боків чудове: у Бігус приголомшливий насичений смак, всі продукти в ньому вельми економічні, а завдяки скороварці на приготування Бігус ми витратимо зовсім небагато часу.
Оскільки це блюдо широко поширене в польській, литовської, а також білоруської та російської кухні, то, швидше за все, воно вам знайомо. А сьогодні я хочу поділитися з вами секретом, як заощадити час на приготуванні цієї смакоти, і представляю вам простий рецепт Бігус в скороварці. Дійсно, якщо робити блюдо таким чином, то воно приготується досить швидко, ну а смак у Бігус при цьому станеться таким же вражаючим, не сумнівайтеся. Так що давайте порадуємо свою сім'ю смачним вечерею і приготуємо для них чудовий бігус в скороварці в домашніх умовах.
1) Для початку ми чистимо овочі і нарізаємо одну цибулину невеликими кубиками, а морква трьом на крупній тертці. Квашену капусту віджимають, а при необхідності промиваємо її під проточною водою (якщо дуже кисла).
2) Тепер нарізаємо сало на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду, необхідно витопити з нього жир. Тим часом промиваємо свинину і нарізаємо її кубиками, обсмажуємо м'ясо на жирі до золотистого кольору, потім додаємо нарізану цибулю і смажимо все ще пару хвилин.
3) Ставимо скороварку на вогонь і викладаємо на її дно трохи копченої грудинки, половину від усієї капусти, терту моркву і цілу очищену цибулину. На капусту кладемо обсмажене м'ясо з цибулею, нарізані копченості, ковбасу і лавровий лист, зверху накриваємо все залишилася капустою. Солимо все за смаком, заправляємо спеціями, потім заливаємо вино і розведену у воді томатну пасту.
4) Закриваємо пароварку і ставимо її на сильний вогонь, поки вона не зашипить, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо бігус протягом півгодини.
5) Готову страву знімаємо з вогню і залишаємо бігус до повного охолодження, потім підігріваємо його і подаємо до столу.
Приємного всім апетиту!
- Капуста квашена - 1, 2 кілограма
- Свинина - 600 грам
- Грудинка копчена - 300 грам
- Ковбаса часникова- 300 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сало топлене- 100 грам
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Вода - 0, 5 склянки
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (хміль-сунелі, перець чорний мелений, лавровий лист)
- Сіль - За смаком
1) Для початку ми чистимо овочі і нарізаємо одну цибулину невеликими кубиками, а морква трьом на крупній тертці. Квашену капусту віджимають, а при необхідності промиваємо її під проточною водою (якщо дуже кисла).
2) Тепер нарізаємо сало на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду, необхідно витопити з нього жир. Тим часом промиваємо свинину і нарізаємо її кубиками, обсмажуємо м'ясо на жирі до золотистого кольору, потім додаємо нарізану цибулю і смажимо все ще пару хвилин.
3) Ставимо скороварку на вогонь і викладаємо на її дно трохи копченої грудинки, половину від усієї капусти, терту моркву і цілу очищену цибулину. На капусту кладемо обсмажене м'ясо з цибулею, нарізані копченості, ковбасу і лавровий лист, зверху накриваємо все залишилася капустою. Солимо все за смаком, заправляємо спеціями, потім заливаємо вино і розведену у воді томатну пасту.
4) Закриваємо пароварку і ставимо її на сильний вогонь, поки вона не зашипить, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо бігус протягом півгодини.
5) Готову страву знімаємо з вогню і залишаємо бігус до повного охолодження, потім підігріваємо його і подаємо до столу.
Приємного всім апетиту!