Рецепт Бигус в скороварке фото

Бигус в скороварке
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва з усіх боків чудове: у Бігус приголомшливий насичений смак, всі продукти в ньому вельми економічні, а завдяки скороварці на приготування Бігус ми витратимо зовсім небагато часу.

Опис приготування:

Оскільки це блюдо широко поширене в польській, литовської, а також білоруської та російської кухні, то, швидше за все, воно вам знайомо. А сьогодні я хочу поділитися з вами секретом, як заощадити час на приготуванні цієї смакоти, і представляю вам простий рецепт Бігус в скороварці. Дійсно, якщо робити блюдо таким чином, то воно приготується досить швидко, ну а смак у Бігус при цьому станеться таким же вражаючим, не сумнівайтеся. Так що давайте порадуємо свою сім'ю смачним вечерею і приготуємо для них чудовий бігус в скороварці в домашніх умовах.

1) Для початку ми чистимо овочі і нарізаємо одну цибулину невеликими кубиками, а морква трьом на крупній тертці. Квашену капусту віджимають, а при необхідності промиваємо її під проточною водою (якщо дуже кисла).

2) Тепер нарізаємо сало на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду, необхідно витопити з нього жир. Тим часом промиваємо свинину і нарізаємо її кубиками, обсмажуємо м'ясо на жирі до золотистого кольору, потім додаємо нарізану цибулю і смажимо все ще пару хвилин.

3) Ставимо скороварку на вогонь і викладаємо на її дно трохи копченої грудинки, половину від усієї капусти, терту моркву і цілу очищену цибулину. На капусту кладемо обсмажене м'ясо з цибулею, нарізані копченості, ковбасу і лавровий лист, зверху накриваємо все залишилася капустою. Солимо все за смаком, заправляємо спеціями, потім заливаємо вино і розведену у воді томатну пасту.

4) Закриваємо пароварку і ставимо її на сильний вогонь, поки вона не зашипить, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо бігус протягом півгодини.

5) Готову страву знімаємо з вогню і залишаємо бігус до повного охолодження, потім підігріваємо його і подаємо до столу.

Приємного всім апетиту!


  • Капуста квашена - 1, 2 кілограма
  • Свинина - 600 грам
  • Грудинка копчена - 300 грам
  • Ковбаса часникова- 300 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сало топлене- 100 грам
  • Вино червоне сухе - 1 Склянка
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (хміль-сунелі, перець чорний мелений, лавровий лист)
  • Сіль - За смаком
Оскільки це блюдо широко поширене в польській, литовської, а також білоруської та російської кухні, то, швидше за все, воно вам знайомо. А сьогодні я хочу поділитися з вами секретом, як заощадити час на приготуванні цієї смакоти, і представляю вам простий рецепт Бігус в скороварці. Дійсно, якщо робити блюдо таким чином, то воно приготується досить швидко, ну а смак у Бігус при цьому станеться таким же вражаючим, не сумнівайтеся. Так що давайте порадуємо свою сім'ю смачним вечерею і приготуємо для них чудовий бігус в скороварці в домашніх умовах.

1) Для початку ми чистимо овочі і нарізаємо одну цибулину невеликими кубиками, а морква трьом на крупній тертці. Квашену капусту віджимають, а при необхідності промиваємо її під проточною водою (якщо дуже кисла).

2) Тепер нарізаємо сало на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду, необхідно витопити з нього жир. Тим часом промиваємо свинину і нарізаємо її кубиками, обсмажуємо м'ясо на жирі до золотистого кольору, потім додаємо нарізану цибулю і смажимо все ще пару хвилин.

3) Ставимо скороварку на вогонь і викладаємо на її дно трохи копченої грудинки, половину від усієї капусти, терту моркву і цілу очищену цибулину. На капусту кладемо обсмажене м'ясо з цибулею, нарізані копченості, ковбасу і лавровий лист, зверху накриваємо все залишилася капустою. Солимо все за смаком, заправляємо спеціями, потім заливаємо вино і розведену у воді томатну пасту.

4) Закриваємо пароварку і ставимо її на сильний вогонь, поки вона не зашипить, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо бігус протягом півгодини.

5) Готову страву знімаємо з вогню і залишаємо бігус до повного охолодження, потім підігріваємо його і подаємо до столу.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти