Рецепт Плов по-вірменськи фото

Плов по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо , Яловичина , Крупи , Мал , Довгозерний рис
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Плов по-вірменськи - різновид плову, коли до рису додають родзинки, зерна граната або чорнослив. Цей рецепт користується популярністю в східній кухні, але готують його в різних країнах світу.

Опис приготування:

Щоб плов по-вірменськи в домашніх умовах вийшов на славу, додайте в нього родзинки, чорнослив і кілька зерен граната перед подачею. Не забудьте про східних прянощах, які розкриють смак страви.

  • Яловичина - 800 грам
  • Мал - 2 склянки
  • Морква - 2 штуки
  • Часник - 2 штуки
  • Ізюм, чорнослив - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
плов по-вірменськи - фото крок 1
1. Незвично, але плов готувати ми будемо з яловичини. Я беру зазвичай близько кілограма м'яса і нарізаю його кубиками.
плов по-вірменськи - фото крок 2
2. Наливаємо трохи рослинного масла і відправляємо м'ясо в жаровню. Для плову візьміть ємність з товстим дном і товстими стінками. Смажимо яловичину до того моменту, поки не випарується рідина.
плов по-вірменськи - фото крок 3
3. Окремо смажимо морква. Для такого плову я шаткую її вручну і трохи товщі звичного.
плов по-вірменськи - фото крок 4
4. Відправляємо морква до м'яса і обсмажуємо ще кілька хвилин на слабкому вогні. Солимо і приправляємо за смаком. Для такого плову незамінними стануть східні трави і прянощі.
плов по-вірменськи - фото крок 5
5. Поки смажиться м'ясо з морквою, промиваємо гарненько рис.
плов по-вірменськи - фото крок 6
6. Засипаємо зверху рис і заливаємо водою так, щоб вона покрила крупу на два сантиметри.
плов по-вірменськи - фото крок 7
7. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, а в середині додаємо цілий нечищений часник. Також додаємо всі приправи за смаком і перед самою подачею - родзинки і чорнослив.

Схожі рецепти