Плов по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Плов по-вірменськи - різновид плову, коли до рису додають родзинки, зерна граната або чорнослив. Цей рецепт користується популярністю в східній кухні, але готують його в різних країнах світу.
Щоб плов по-вірменськи в домашніх умовах вийшов на славу, додайте в нього родзинки, чорнослив і кілька зерен граната перед подачею. Не забудьте про східних прянощах, які розкриють смак страви.
- Яловичина - 800 грам
- Мал - 2 склянки
- Морква - 2 штуки
- Часник - 2 штуки
- Ізюм, чорнослив - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Незвично, але плов готувати ми будемо з яловичини. Я беру зазвичай близько кілограма м'яса і нарізаю його кубиками.
2. Наливаємо трохи рослинного масла і відправляємо м'ясо в жаровню. Для плову візьміть ємність з товстим дном і товстими стінками. Смажимо яловичину до того моменту, поки не випарується рідина.
3. Окремо смажимо морква. Для такого плову я шаткую її вручну і трохи товщі звичного.
4. Відправляємо морква до м'яса і обсмажуємо ще кілька хвилин на слабкому вогні. Солимо і приправляємо за смаком. Для такого плову незамінними стануть східні трави і прянощі.
5. Поки смажиться м'ясо з морквою, промиваємо гарненько рис.
6. Засипаємо зверху рис і заливаємо водою так, щоб вона покрила крупу на два сантиметри.
7. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, а в середині додаємо цілий нечищений часник. Також додаємо всі приправи за смаком і перед самою подачею - родзинки і чорнослив.