Баранина по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
У Вірменії знають толк в приготуванні баранини, адже у них це м'ясо зустрічається у багатьох стравах. І я пропоную вам зробити неймовірно смачну баранину, яку ми будемо гасити з зернами граната.
Хоча баранина подобається далеко не всім, думаю, що таке блюдо припаде до смаку багатьом, адже баранина по-вірменськи в домашніх умовах виходить дивовижна. М'ясо після гасіння стає дуже м'яким і ніжним, а зерна граната надають страві вишуканість і роблять його смак дуже цікавим. Насправді з цим простим рецептом баранини по-вірменськи ви приготуєте дійсно приголомшливе блюдо, з ним ваш вечеря буде незабутнім.
- Баранина - 400-450 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гранат - 1 штука
- Масло топлене - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, для початку ми чистимо ріпчаста луки і нарізаємо його дрібно.
Гранат очищаємо від шкірки і витягаємо з нього зерна.
З баранини зрізаємо плівки і жили, промиваємо м'ясо, витираємо насухо і нарізаємо кубиками шириною в 2, 5-3 см.
У сковороді розігріваємо топлене масло і викладаємо в нього нарізаний луки і м'ясо, смажимо все до золотистого кольору.
Після цього наливаємо в сковороду кип'ячену воду так, щоб вона майже повністю накривала баранину, додаємо зерна граната, солимо і перчимо все за смаком.
Тушкуємо м'ясо на повільному вогні, а коли зерна граната стануть безбарвними, а баранина м'якої, вимикаємо вогонь.
Готову страву подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!