Рецепт Форель по-вірменськи фото

Форель по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Риба та морепродукти, Форель
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Страви з начинкою

Форель - одна з найсмачніших видів риби, вона багата вітамінами, тому є її потрібно хоча б раз на тиждень. Не знаю, що з нею можна зробити? підкажу рецепт, як приготувати форель по-вірменськи.

Форель по-вірменськи подається з соусом на основі сушених абрикос, тому смак буде злегка солодкуватий і пікантний. Такі рулетики з риби смачні і корисні, їх не обсмажують, а варять прямо в плівці, потім акуратно розгортають і подають. Подавайте їх з гарніром з відвареного рису або в якості закуски окремо.

  • Форель (філе) - 300 грам
  • Абрикоси сушені - 100 грам
  • Перець солодкий - 60 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Естрада - 10 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Біле вино - 30 мілілітрів
1
Видаліть шкіру з філе форелі і витягніть кістки. Посоліть її і приправте паприкою.
2
Промийте естрагон і перець. Перець наріжте поздовжніми шматочками.
3
Покладіть на рибу пару гілочок естрагону, кілька шматочків перцю і трохи вершкового масла.
4
Щільно загорніть рибу з начинкою і приправами в пластикову фольгу і відправте в холодильник на 1, 5 годину.
5
Через 1, 5 години покладіть замотану в фольгу рибу в каструлю з водою і варіть протягом 30 хвилин при температурі 80 градусів.
6
Промийте сушені абрикоси і наріжте їх невеликими шматочками. Змішайте їх в одній ємності з вином і цукром, варите 20 хвилин при низькій температурі.
7
Подавайте остигнула рибку з абрикосовим соусом, прикрасивши ікрою або зеленню.

Схожі рецепти