Плов для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати корисний і смачний обід для малюка? Тоді пропоную вам відмінний варіант - простий рецепт плову для дітей, дивно ароматного і апетитного.
Як приготувати плов для дітей?
1. Для початку яловичину, найкорисніше для малюків м'ясо, вимити і трохи обсушити. Розрізати невеликими шматочками.
2. У сотейник або казан налити трохи оливкового масла і додати вершкового. Розігріти і обсмажити трохи м'ясо. Щоб плов для дітей в домашніх умовах був не дуже жирним, можна влити одразу трохи бульйону.
3. Тим часом очистити маленьку цибулину і дрібно її нарізати. Додати до обсмаженої злегка м'яса. При бажанні рецепт приготування плову для дітей можна доповнити часником, проте не всі малюки його люблять. Гасити м'ясо на маленькому вогні, періодично додаючи бульйон, до готовності.
4. Мал промити кілька разів і додати в сотейник.
5. Всипати дрібку солі (при бажанні можна обійтися і без неї) і спеції. Для дітей можна використовувати шафран, сушену зелень, трохи кориці або гвоздики.
6. Влити бульйон в сотейник, щоб він покрив рис і накрити кришкою.
7. Коли вся вода вбралася, вогонь вимкнути і залишити плов ще на 10-15 хвилин.
8. Подавати його з натуральним йогуртом і при бажанні додати кілька пластівців мигдалю. Ось і весь простий рецепт плову для дітей, який обов'язково варто спробувати.
Смачного!
- Яловичина - 200 грам
- Мал - 200 грам
- Йогурт натуральний - 150 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Цибулина - 1 штука (маленька)
- Курячий бульйон - 250-300 мілілітрів
- Спеції - 1 щіпка (за смаком)
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Для початку яловичину, найкорисніше для малюків м'ясо, вимити і трохи обсушити. Розрізати невеликими шматочками.
2. У сотейник або казан налити трохи оливкового масла і додати вершкового. Розігріти і обсмажити трохи м'ясо. Щоб плов для дітей в домашніх умовах був не дуже жирним, можна влити одразу трохи бульйону.
3. Тим часом очистити маленьку цибулину і дрібно її нарізати. Додати до обсмаженої злегка м'яса. При бажанні рецепт приготування плову для дітей можна доповнити часником, проте не всі малюки його люблять. Гасити м'ясо на маленькому вогні, періодично додаючи бульйон, до готовності.
4. Мал промити кілька разів і додати в сотейник.
5. Всипати дрібку солі (при бажанні можна обійтися і без неї) і спеції. Для дітей можна використовувати шафран, сушену зелень, трохи кориці або гвоздики.
6. Влити бульйон в сотейник, щоб він покрив рис і накрити кришкою.
7. Коли вся вода вбралася, вогонь вимкнути і залишити плов ще на 10-15 хвилин.
8. Подавати його з натуральним йогуртом і при бажанні додати кілька пластівців мигдалю. Ось і весь простий рецепт плову для дітей, який обов'язково варто спробувати.
Смачного!