Пісні сосиски
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати сосиски без м'яса з пшеничного глютену. Якщо ви вирішили дотримуватися посту і відязикалися від продуктів тваринного походження, то цей рецепт буде особливо корисний.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати пісні сосиски. В якості основи використовується пшеничний глютен, він дає необхідну текстуру. Тофу можна замінити на таку ж кількість за вагою вареного нуту. Харчові дріжджі надають сосисок горіхово-грибний смак, але можна замінити їх на світлу місо пасту. Сосиски містять багато білка, виходять ситними і дуже смачними.
- Тофу - 150 грам
- Вода - 80 мілілітрів
- Масло рослинне - 40 мілілітрів (з нейтральним запахом)
- Харчові дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Цибулевий порошок - 1/2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Приправа - 1/2 чайних ложки (для курки)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Пшеничний глютен - 250 грам
- Буряковий сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Тофу відіжміть від води. Подрібніть в блендері тофу, воду, харчові дріжджі, спеції, буряковий сік і сіль до однорідної консистенції.
Додайте в миску з глютеном і добре вимісити тісто приблизно 5-10 хвилин.
Потім залиште тісто постояти 15 хвилин, щоб глютен активувався.
Розріжте тісто на 4 однакових шматочки, розтягніть і скачайте з них сосиски.
Загорніть в пергамент кожну сосиску, кінці зав'яжіть.
Оберніть сосиски фольгою і готуйте на пару 35-40 хвилин. Потім повністю остудіть.
Готові сосиски поміняють колір, це нормально. У такому вигляді вони вже готові до вживання, але можна додатково їх обсмажити.
Змастіть сосиски вашими улюбленим соусом (барбекю, аджика, кетчуп) і обсмажте на сковороді пару хвилин до золотистого кольору.
Пісні сосиски готові, смачного!