Піца сільська «Бьянка»
(покроковий рецепт з фото)
Піца сільська "бьянка" - це італійська піца, в якій замість томатного соусу використовується соус бешамель. Більш того, основою для даної піци служить тісто на заквасці для несолодкої випічці.
Не дивуйтесь, що для приготування італійської піци використовується тісто на заквасці - воно відмінно підходить для несолодкої випічки. Крім того, це єдина піца, для приготування якої необхідно використовувати не томатний соус, а соус "бешамель" - простий, але дуже смачний. Картопля, печериці та бекон роблять піцу ситної і ароматною, а спеції викликають апетит. Бекон можна замінити салямі, а в якості спецій взяти суміш орегано, майорану і базиліка.
- Тісто на пшеничного заквасці - 500 грам
- Напівм'який сир - 100 грам
- Бекон - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 100 грам (в соус)
- Вода - 870 грам(500 г в соус, 370 г в тісто)
- Крем - 125 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Картопля середній - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Печериці - 4-5 штук
- Біла пшеничне борошно - 600 грам
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 200 грам
1. Тісто розділяється на дві частини. Картоплю, цибулю та печериці дрібно наріжте і обсмажте окремо. Сир натріть на крупній тертці, бекон наріжте шматочками і приготуйте соус: сметану змішайте з водою.
2. Масло з борошном розітріть в крихту, додайте сіль і мускатний горіх. Додайте до борошняної суміші сметану з водою і добре розмішайте. Поставте суміш на вогонь і варіть на маленькому вогні до загусання, постійно помішуючи.
3. Тонко розкачайте тісто, перекладіть його в форму для піци і наколи виделкою. Рівномірно змастіть тісто соусом, посипте тертим сиром, розподіліть по ньому бекон, картопля, гриби, цибуля.
4. Посипте піцу спеціями і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин. Смачного!