Піца сільська «Бьянка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Піца сільська"Бьянка" - це італійська піца, в якій замість томатного соусу використовується соус бешамель. Більш того, основою для даної піци служить тісто на заквасці для несолодкої випічці.
Опис приготування:
Не дивуйтесь, що для приготування італійської піци використовується тісто на заквасці - воно відмінно підходить для несолодкої випічки. Крім того, це єдина піца, для приготування якої необхідно використовувати не томатний соус, а соус"Бешамель" - простий, але дуже смачний. Картопля, печериці та бекон роблять піцу ситної і ароматною, а спеції викликають апетит. Бекон можна замінити салямі, а в якості спецій взяти суміш орегано, майорану і базиліка.
- Тісто на пшеничного заквасці - 500 грам
- Напівм'який сир - 100 грам
- Бекон - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 100 грам (в соус)
- Вода - 870 грам(500 г в соус, 370 г в тісто)
- Крем - 125 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Картопля середній - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Печериці - 4-5 штук
- Біла пшеничне борошно - 600 грам
- Цільнозерновий пшеничне борошно - 200 грам
1. Тісто розділяється на дві частини. Картоплю, цибулю та печериці дрібно наріжте і обсмажте окремо. Сир натріть на крупній тертці, бекон наріжте шматочками і приготуйте соус: сметану змішайте з водою.
2. Масло з борошном розітріть в крихту, додайте сіль і мускатний горіх. Додайте до борошняної суміші сметану з водою і добре розмішайте. Поставте суміш на вогонь і варіть на маленькому вогні до загусання, постійно помішуючи.
3. Тонко розкачайте тісто, перекладіть його в форму для піци і наколи виделкою. Рівномірно змастіть тісто соусом, посипте тертим сиром, розподіліть по ньому бекон, картопля, гриби, цибуля.
4. Посипте піцу спеціями і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин. Смачного!