Печериці, фаршировані куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Апетитним і нескладним закусок на святковому столі гідну конкуренцію складе цей класний варіант, як приготувати шампіньйони, фаршировані куркою і сиром. Чи не пробували? рекомендую!
Соковиті грибочки в поєднанні з ніжною і насиченою начинкою - це дуже вдала ідея. Сам процес приготування абсолютно нескладний, та й використовуваних інгредієнтів не так вже й багато. А в результаті ви отримаєте чудову закуску. До речі, подавати до столу грибочки краще в гарячому вигляді, але і після охолодження вони залишаються соковитими і смачними.
- Куряче філе - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Печериці - 600 грам (великі)
- Крем - 3-4 чайних ложок
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Вимийте, обсушити і наріжте дрібно куряче філе.
2. Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла, викладіть туди курочку. Обсмажуйте її на середньому вогні.
3. Гострим ножем акуратно зріжте ніжки у печериць (не пошкодивши при цьому капелюшки).
4. Ніжки грибів подрібніть.
5. І викладіть на сковороду до філе.
6. Смажте, помішуючи, 5-7 хвилин. Додайте сметану.
7. Додати сіль, поперчіть за смаком, акуратно перемішайте. Томіть на вогні ще пару хвилин.
8. Сир натріть на середній терці.
9. Частина відкладіть, а решті сир викладіть до начинки і перемішайте.
10. Додайте подрібнену зелень.
11. Жароміцних форму змажте маслом, викладіть туди капелюшки грибів. Духовку до цього часу потрібно розігріти до 190 градусів.
12. Акуратно наповніть начинкою грибочки.
13. І присипте їх раніше відкладеним сиром. Усе, можна відправляти форму в духовку і запікати гриби 15-20 хвилин.