Печеня в казані
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина з картоплею - класичне поєднання. Готується спекотне в казані досить довго, але блюдо того варто, виходить ароматне ніжне печеня, повне смаку і соків. Приготуйте в неділю.
Печеня в казані можна подати під таким соусом. Рідина, в якій тушкувалось м'ясо влийте на сковороду (близько склянки), додайте 40 г вершкового масла, прогрійте до розчинення, потім поступово введіть столову ложку борошна. Прогрейте, помішуючи. Соус до печені в казані готовий.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - 1, 3 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 2 штуки
- Спеції до м'яса - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
1. Цибуля чистий, наріжте товстими півкільцями і викладіть на дно казана.
2. М'ясо натріть сіллю і перцем. Обсмажте на високому вогні в сковороді на олії з обох сторін по 4-5 хвилин з кожної.
3. Викладіть м'ясо на цибулю в казан. Почистіть картоплю, морква, часник, все викладіть в казан. Посипте спеціями. У сковороду, де смажилося м'ясо, влийте води, прогрійте і додайте в казан.
4. Увімкніть під казаном середній вогонь, тушкуйте до кипіння, потім зменшіть вогонь до повільного і тушкуйте під закритою кришкою протягом 4 годин або більше. М'ясо повинно бути м'яке.
5. Приготуйте улюблений соус і подавайте спекотне. Смачного! Печеня в казані готове!