Рецепт Печеня в казані фото

Печеня в казані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Яловичина з картоплею - класичне поєднання. Готується спекотне в казані досить довго, але блюдо того варто, виходить ароматне ніжне печеня, повне смаку і соків. Приготуйте в неділю.

Опис приготування:

Печеня в казані можна подати під таким соусом. Рідина, в якій тушкувалось м'ясо влийте на сковороду (близько склянки), додайте 40 г вершкового масла, прогрійте до розчинення, потім поступово введіть столову ложку борошна. Прогрейте, помішуючи. Соус до печені в казані готовий.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Вода - 1, 3 склянки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля - 5-6 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Спеції до м'яса - За смаком
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
печеня в казані - фото крок 1
1. Цибуля чистий, наріжте товстими півкільцями і викладіть на дно казана.
печеня в казані - фото крок 2
2. М'ясо натріть сіллю і перцем. Обсмажте на високому вогні в сковороді на олії з обох сторін по 4-5 хвилин з кожної.
печеня в казані - фото крок 3
3. Викладіть м'ясо на цибулю в казан. Почистіть картоплю, морква, часник, все викладіть в казан. Посипте спеціями. У сковороду, де смажилося м'ясо, влийте води, прогрійте і додайте в казан.
печеня в казані - фото крок 4
4. Увімкніть під казаном середній вогонь, тушкуйте до кипіння, потім зменшіть вогонь до повільного і тушкуйте під закритою кришкою протягом 4 годин або більше. М'ясо повинно бути м'яке.
печеня в казані - фото крок 5
5. Приготуйте улюблений соус і подавайте спекотне. Смачного! Печеня в казані готове!

Схожі рецепти