Паста з соусом песто
(покроковий рецепт з фото)
Паста з соусом песто - класичне італійське блюдо. База песто - базилік, оливкова олія і твердий сир. Ми додамо до песто часнику. Я пропоную готувати цю страву зі спагеті або феттучині.
Паста з соусом песто готується швидко. Пасту відварюємо згідно з вказівками на упаковці. А для песто нам треба змішати інгредієнти в блендері, а саме - базилік, сир, часник і петрушку (не обов'язково), оливкова олія. Можна додати в песто кедрових горішків або в'ялених на сонці помідорів. Потім змішуємо пасту з песто і страва готова!
- Макаронні вироби (спагетті або феттучині) - 400 грам
- Базилік (пучок) - 2 штуки
- Петрушка - - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Сир твердий (пармезан) - 80-100 грам
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Вино біле сухе - 1 Склянка
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Поставте воду для пасти. Очистіть і наріжте часник, сир наріжте кубиками.
2. Збийте сир з часником в блендері.
3. Додайте в блендер базилік і петрушку і злегка перейдіть в блендері.
4. Додайте оливкової олії і ще перейдіть. Повинна вийти консистенція пасти.
5. В окрему мисочку натріть лимонну цедру, туди ж вичавити сік лимона.
6. Відваріть пасту в підсоленій воді, яка повинна вже була до цього часу закипіти. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте лимонну цедру з лимонним соком і вино. Тушьте кілька хвилин.
7. Готову пасту злийте. Частина води, в якій варилася паста залиште. Викладіть пасту в сковороду з лимонною цедрою, додайте песто, влийте трохи води, в якій варилася паста (якщо суміш з пасти з песто вам здається сухий). Перемішайте.
8. Поперчіть і посоліть блюдо за смаком. Можна додати пластівці червоного перцю, якщо бажаєте. Подавайте з тертим твердим сиром (пармезан). Смачного!