Рецепт Паста з соусом песто фото

Паста з соусом песто
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Макарони , Базилік
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Паста з соусом песто - класичне італійське блюдо. База песто - базилік, оливкова олія і твердий сир. Ми додамо до песто часнику. Я пропоную готувати цю страву зі спагеті або феттучині.

Опис приготування:

Паста з соусом песто готується швидко. Пасту відварюємо згідно з вказівками на упаковці. А для песто нам треба змішати інгредієнти в блендері, а саме - базилік, сир, часник і петрушку (не обов'язково), оливкова олія. Можна додати в песто кедрових горішків або в'ялених на сонці помідорів. Потім змішуємо пасту з песто і страва готова!

  • Макаронні вироби (спагетті або феттучині) - 400 грам
  • Базилік (пучок) - 2 штуки
  • Петрушка - - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
  • Сир твердий (пармезан) - 80-100 грам
  • Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
  • Вино біле сухе - 1 Склянка
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
паста з соусом песто - фото крок 1
1. Поставте воду для пасти. Очистіть і наріжте часник, сир наріжте кубиками.
паста з соусом песто - фото крок 2
2. Збийте сир з часником в блендері.
паста з соусом песто - фото крок 3
3. Додайте в блендер базилік і петрушку і злегка перейдіть в блендері.
паста з соусом песто - фото крок 4
4. Додайте оливкової олії і ще перейдіть. Повинна вийти консистенція пасти.
паста з соусом песто - фото крок 5
5. В окрему мисочку натріть лимонну цедру, туди ж вичавити сік лимона.
паста з соусом песто - фото крок 6
6. Відваріть пасту в підсоленій воді, яка повинна вже була до цього часу закипіти. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте лимонну цедру з лимонним соком і вино. Тушьте кілька хвилин.
паста з соусом песто - фото крок 7
7. Готову пасту злийте. Частина води, в якій варилася паста залиште. Викладіть пасту в сковороду з лимонною цедрою, додайте песто, влийте трохи води, в якій варилася паста (якщо суміш з пасти з песто вам здається сухий). Перемішайте.
паста з соусом песто - фото крок 8
8. Поперчіть і посоліть блюдо за смаком. Можна додати пластівці червоного перцю, якщо бажаєте. Подавайте з тертим твердим сиром (пармезан). Смачного!

Схожі рецепти