Паста з песто і тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна паста, яку я частенько готую на вечерю для всієї родини. Особливу пікантність блюду надає соус "песто", який ідеально поєднується з пастою і тунцем. Готуйте і дивуйте близьких!
Перед вами - простий рецепт приготування пасти з песто і тунцем. Класичний соус "песто" розтирають у ступці до отримання однорідної консистенції, але набагато легше і швидше скористатися блендером. До речі, кожен інгредієнт в цій страві можна замінити на більш доступний. Наприклад, базилік - на петрушку, і пармезан - на будь-який звичайний твердий сир. Хай щастить!
- Базилік - 2 пучка (або петрушка)
- Сир "пармезан" - 70 грам
- Горіхи волоські - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло оливкове - 120 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Макаронні вироби - 1 За смаком (підійдуть звичайні макарони)
- Тунець консервований - 1 штука (баночка)
Базилік промийте, сир натріть на тертці. Часник очищаємо і пропускаємо через прес, а горіхи просто очищаємо. В цей же час ставимо вариться пасту до готовності в киплячій підсоленій воді. Отварівате її відповідно до інструкції на упаковці.
У чашу блендера кладемо: сир, горіхи, базилік і очищений часник. Додаємо сіль і масло. Подрібнюємо все до однорідного стану - і отримуємо смачний "песто" .
Відварену пасту (макарони) розкладаємо по тарілках. Зверху викладаємо тунець і соус "песто" . Перемішуємо і подаємо до столу. Смачного!