Овочі, тушковані в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати овочі, тушковані в сметані, з галушками з картоплі. Приголомшливо ситне вегетаріанське блюдо, яке наситить краще, ніж будь-яке м'ясо. Спробуйте самі і переконайтеся!
Це вегетаріанський варіант страви, але якщо вам хочеться додати м'ясо, то сюди ідеально підійдуть копчені сосисочки або ковбаски. М'ясо потрібно додавати буквально за одну-дві хвилини до сметани.
В цілому склад овочів тут ви цілком можете варіювати на свій розсуд.
- Картопляне пюре - 4 Ст. Ложки (відварену картоплю, розім'ятий з молоком або вершковим маслом)
- Паприка - 2 штуки (червона, зелена)
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Томатний соус - 3 Ст. Ложки
Насамперед розігрійте в сковороді олію і обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорого кольору.
Печериці ріжемо пластинками, часник подрібнюємо. Додаємо ці інгредієнти, а також томатний соус, паприка, сіль за смаком в сковороду. Тушкуємо все 10 хвилин.
Картопляне пюре змішуємо з борошном і отримуємо однорідне тісто. З нього скачаємо невеликі кульки.
Потім додаємо в наше рагу сметану, перемішуємо, протушіваем хвилину.
І в самому кінці додаємо наші картопляні кульки (галушки), перемішуємо і тушкуємо все хвилин 5. Подавайте блюдо гарячим!