Овочі, тушковані в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Цей цікавий рецепт приготування овочів, тушкованих у вершках - для вас! Вийде дуже цікаве блюдо: ніжні овочі з сосисками в вершковому кремі, а зверху - апетитна сирна скоринка! смачно!
Розповідаю, як приготувати овочі, тушковані в вершках в домашніх умовах. Смачне, соковите і ніжне виходить страва. Мені особливо подобається різниця в структурах: під "шапкою" з запеченого ароматного сиру знаходиться делікатне і м'яке поєднання овочів з сосисками. До речі, якщо любите більш насичений смак - додайте замість звичайних сосисок мисливські ковбаски, отримаєте особливий "копчений" аромат!
- Картопля - 8 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершки - 500 грам
- Брокколі - 200 грам
- Сосиски - 4-5 штук
- Кольорова капуста - 200 грам
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Помідори - 2-3 штук
1. Сосиски ріжемо кружальцями, картоплю - кубиками, цибуля, морквину і інші овочі - довільно, але не дуже крупно.
2. В режимі "жарка" обсмажити до золотистого кольору цибулю на рослинній олії. Вливаємо потім вершки і доводимо до кипіння. Далі закладаємо всі овочі і доливаємо воду, щоб вона трохи не досягала до верху овочів.
3. Ось приблизно так повинна рідина покривати овочі. Додамо спеції за смаком, закриваємо кришкою. В режимі "гасіння" готуємо 40 хвилин. Коли картопля вже готова, посипаємо рясно сиром, додамо шматочки помідорів, і в режимі "випічка" виставимо таймер на 15-20 хвилин.
4. Ось така виходить сирна скоринка! А блюдо під нею - ніжне, делікатне і шалено смачне!