Рецепт Гриби тушковані в вершках фото

Гриби тушковані в вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Поділюся з вами класичним рецептом того, як приготувати гриби тушковані в вершках. Він нескладний і робиться швидко. Ідеально підходить до пасти, рису або деяким м'ясних страв.

Здається, що таке звичайне сусідство в страві грибів і картоплі не може принести всій смакової палітри, але, додавши соус все відразу змінюється. Окрім того, що це і так ситно, так ще стає і досить вишукано. До такого гарніру легко звикнути через те, що він досить просто готується.

  • Картопля - 8 штук
  • Печериці - 400 грам
  • Вершки 35% - 300 мілілітрів
  • Часник - 4 зубчики
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
гриби тушковані в вершках - фото крок 1
Картопля почистіть, помийте і наріжте скибочками в 2-3мм.
гриби тушковані в вершках - фото крок 2
Гриби наріжте слайсами.
гриби тушковані в вершках - фото крок 3
У сковороді розігрійте масло. Покладіть в неї картопля. Додайте перець, сіль. Перемішайте картоплю декілька разів, щоб вона повністю була в маслі.
гриби тушковані в вершках - фото крок 4
В цей же час на іншій сковороді розігрійте столові ложки олії і покладіть в неї гриби. Додати сіль.
гриби тушковані в вершках - фото крок 5
Chesnok чистий, подрібніть. Додайте його до картоплі разом з вершками. Зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин.
гриби тушковані в вершках - фото крок 6
Промийте і дрібно нарубати петрушку. Всипте її до картоплі. І також додайте гриби. Все перемішайте і тушкуйте до готовності.
гриби тушковані в вершках - фото крок 7
Гасіть до повної готовності картоплі. Смачного!

Схожі рецепти