Тушковані гриби в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Не має значення, печериці, Лісіцкі, Боровик, опеньки або гливи - тушковані грибочки це відмінне блюдо, яке люблять абсолютно всі, ну а приготувати його в мультиварці простіше простого, самі спробуйте.
Я думаю, кожен, хто хоч раз гасив гриби, знає, що зробити це на сковороді або в каструлі зовсім не складно, а я пропоную ще більше спростити цю задачу і зробити тушковані гриби в мультиварці в домашніх умовах. Останнім часом я практично все готую в своїй маленькій помічниці, адже в ній, як мені здається, будь-яку страву виходить смачніше і ароматний, і цей простий рецепт тушкованих грибів в мультиварці не став винятком. Приготовлені таким способом грибочки виходять дуже соковитими і ідеально поєднуються з будь-яким гарніром, подайте їх з картоплею або макаронами, і ваші домашні скажуть вам спасибі за таке частування.
- Гриби - 500 грам (тут печериці)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки - 100-150 мілілітрів
- Масло рослинне - 30-50 мілілітрів (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Отже, очищаємо від бруду і промиваємо гриби під проточною водою, великі печериці розрізаємо навпіл, дрібні залишаємо цілими.
Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо.
Тепер наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і включаємо режим "випічка" з 20 хвилин. Викладаємо в чашу цибулю, смажимо його 5 хвилин до золотистого кольору, потім додаємо гриби, продовжуємо смажити все, періодично помішуючи. Коли режим закінчиться, вливаємо в чашу вершки, додаємо сіль і спеції, вибираємо режим "гасіння" і встановлюємо час 30 хвилин.
Готові грибочки виходять шалено смачними, а вершки загустевают і перетворюються в ароматний соус. Їжте із задоволенням і приємного апетиту!