Овочі, тушковані в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані овочі - це дуже смачно і корисно! Овочі, приготовані в горщиках, мають неповторний смак і, що найголовніше, зберігають більше корисних речовин, ніж приготовані на сковороді.
Пропоную вам оцінити рецепт овочів, тушкованих в горщиках! Таке блюдо відрізняється своїми корисними властивостями і низькою калорійністю, тому підійде як любителям здорового харчування, так і людям, бажаючим скинути вагу.
- Кольорова капуста - 100 грам
- Спаржева квасоля - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції для овочів - За смаком
1. Картопля очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Цвітну капусту промиваємо і поділяємо на суцвіття. Можна порізати її дрібніші. Злегка солимо і перчимо.
3. Потім кружечками нарізаємо моркву.
4. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями.
5. Стручки спаржевої квасолі розрізаємо наполовину.
6. Тепер викладаємо в горщик кольорову капусту, картопля, морква, цибуля, спаржеву квасолю. Потім солимо, перчим. Можна також додати улюблені спеції для овочів і лавровий лист. Вливаємо олію і перемішуємо вміст горщиків.
7. Заливаємо в кожен горщик по 1/3 склянки окропу. Відправляємо горщики з овочами в духовку і тушкуємо 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.
8. Тушковані овочі готові! Посипаємо блюдо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу. Смачного!