Овочі Стир-Фрай по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Китайська кухня в домашніх умовах це просто! Перевірено мною неодноразово. Тільки рецепт потрібно підібрати. Вся фішка в таких варіантах - соус і маринад, які перетворять звичайні продукти у щось нове.
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати овочі Стир-Фрай по-китайськи. Для смаження вам знадобиться спеціальний посуд, але і глибока антипригарная сковорода підійде, головне - зберегти технологію страви. Обов'язково подавайте гарячі овочі з рисом або локшиною. Вийде повноцінний вегетаріанський рецепт.
- Брокколі - 450 грам
- Гриби шиітаке - 210 грам
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Лук-пориста - 2 штуки
- Соєвий сОУ - 80 мілілітрів
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Рисове вино - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Імбир тертий - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Пластівці червоного перцю - 0, 25 чайних ложки
- Суха гірчиця - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
Для початку дрібно нарубати лук, а імбир і часник подрібніть.
Потім зробіть соус. У мисці перемішайте соєвий соус, вино, крохмаль, пластівці перцю, цукор, воду, кунжутне масло і гірчицю.
Закип'ятіть воду, а потім відваріть в ній суцвіття брокколі протягом 2-х хвилин.
Після цього брокколі промийте, дайте воді стекти.
Тим часом на сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому соломкою шиітаке і перець протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
Далі в сковороду додайте імбир, часник і половину цибулі. Обсмажте все разом 30 секунд.
Потім додайте брокколі. Готуйте ще 1 хвилину.
Додайте соус. Змішавши, обсмажте блюдо ще 30 хвилин.
Подавайте овочі з рисом або локшиною. Зверху додайте свіжу цибулю. Смачного!