Овочі Стир-Фрай
(покроковий рецепт з фото)
Метод швидкої обжарювання овочів, який активно використовується в азіатській кухні, - це не тільки просто, зручно і смачно, але ще й корисно. Хочете спробувати? покажу, як приготувати овочі Стир-Фрай.
Відразу звертаю вашу увагу на те, що використовувати можна не тільки зазначені овочі, але і будь-які інші. Заправка в азіатському стилі, на основі соєвого соусу чудово поєднується з овочами і грибами. Подавати до столу овочі можна з рисом, м'ясом або рибою. Спробувати варто точно!
- Брокколі - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелена цибуля - 3-4 штук
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка(+ 2 ложки для смаження)
- Кукурудзяний крохмаль - 1/2 Ст. Ложки
- Суха гірчиця - 1 щіпка(+ чилі за бажанням)
- Гриби - 100 грам (по бажанню)
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Очистіть і подрібніть часник, імбир, дрібно наріжте зелену цибулю.
2. У глибокій мисці з'єднайте соєвий соус, воду, олія, цукор, крохмаль, гірчицю і пластівці чилі, якщо використовуєте. Перемішайте до однорідності.
3. Брокколі вимийте, розділіть на суцвіття, відправте в киплячу підсолену воду на пару хвилин.
4. Після відкиньте на друшляк, опустіть в крижану воду і обсушіть.
5. На сковороді розігрійте трохи олії. Викладіть нарізану тонкими скибочками перець і гриби. Обсмажте хвилин 5.
6. Додайте часник, цибуля, імбир.
7. Викладіть на сковороду брокколі, акуратно перемішайте і смажте ще хвилину.
8. Влийте заздалегідь приготовлений соус і через 30 секунд зніміть з вогню.
Смачного!
Смачного!