Овочеве рагу в казані
(покроковий рецепт з фото)
На своїй кухні я частенько готую рагу. Люблю це блюдо за те, що його можна зробити з різних інгредієнтів, просто нарізавши і потішив на вогні. Загалом, поділюся з вами перевіреним рецептом.
Для вас я підготувала просту покрокову інструкцію, в якій описано, як приготувати овочеве рагу в казані. Чому саме в казані? По перше, він великий, можна зробити відразу багато порцій. По-друге, у нього товсте дно, а значить інгредієнти не підгорять і не пристане. По-третє, в ньому можна готувати і на природі.
- Білокачанна капуста - 500 грам
- Кабачок - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Приправа - За смаком
Капусту дрібно наріжте. Додайте до неї сіль і обомніте її руками, щоб пішов сік. Картопля почистіть, промийте і наріжте кубиками. Кабачок наріжте шматочками. Якщо він молодий, то його можна не чистити.
Дрібно наріжте цибулю, а очищену моркву натріть на тертці. Обсмажте ці овочі в олії разом з томатною пастою, постійно помішуючи. Готуйте близько 15 хвилин.
Тепер візьміть казан. Викладіть овочі шарами: картопля, кабачки, капусту і зажарку, і знову повторіть шари. Влийте воду і масло. Гасіть під кришкою 10 хвилин. Потім перемішайте овочі і додайте сіль з приправами. Гасіть до м'якості картоплі і капусти. В кінці додайте подрібнений часник і зелень.
Подавайте рагу, розклавши його по порціях. Смачного!